Jedan od najpopularnijih španjolskih trilera stiže u naša kina

Jedan od najpopularnijih španjolskih
trilera stiže u naša kina

GNJEV MIRNA ČOVJEKA 1

Gnjev mirna čovjeka

Motovun Film Festival uskoro donosi impresivan španjolski triler u redovnoj distribuciji nezavisnih kina i Blitz Cinestara – impresivan španjolski triler osvete Gnjev mirna čovjeka. U redateljskom debiju Raúl Arévalo donosi iznenađujuću i okrutnu priču kroz izvrsnu fotografiju i glumačku postavu koja je osvojila najvažnije španjolske filmske nagrade. Čak četiri Goya nagrade svrstavaju ga u najznačajniji španjolski film godine, a u hrvatskim kinima možete ga pogledati od 22. ožujka.

Gnjev mirna čovjeka čine osobitost i prepoznatljivost tvrdokuhane španjolske kinematografije, napetost, majstorski zaplet i realizam, u kojem ćete gotovo moći osjetiti miris radničkih predgrađa Madrida. Proces produkcije filma trajao je čak osam godina, jer je redatelj imao vrlo specifične zahtjeve kako bi razvio priču upravo onako kako je mi danas gledamo, a sve se realiziralo tek nakon što se producentica Beatriz Bodegas pridružila projektu, i podigla hipoteku na vlastitu kuću.

Raúl Arévalo je španjolski glumac najpoznatiji po ulozi u Ljetnoj kiši Antonija Banderasa. Arévalo se glumom počeo baviti 2001. godine, kad je odigrao ulogu Carlosa u španjolskoj TV seriji Compañeros. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu With George Bush On My Mind, a uspjeh stiže s ulogom Israela u filmu Almost Black u režiji Daniela Sáncheza Arévala. Ovo je njegov redateljski debi.

GNJEV MIRNA ČOVJEKA 5

GNJEV MIRNA ČOVJEKA 6

GNJEV MIRNA ČOVJEKA 2

GNJEV MIRNA ČOVJEKA 4

GNJEV MIRNA ČOVJEKA 3

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori