Novi Gladijator već ove godine stiže u kina! Donosimo sve detalje
Novi Gladijator već ove godine stiže u kina! Donosimo sve detalje

Novi Gladijator već ove godine stiže u
kina! Donosimo sve detalje

U posljednje vrijeme svjedoci smo kako brojni kultni filmovi dobivaju nastavke, a na ovu listu pridodan je još jedan legendarni naslov. Redatelj Ridley Scott na velika platna vraća Gladijatora. Moramo priznati kako nas je vijest o nastavku iznenadila jer je originalni film sjajno zaokružio priču rimskog gladijatora Maximus, kojega je maestralno odigrao Russell Crowe. 

Film Gladijator 2 predstavit će nam sasvim novo naslovno lice – glavna uloga povjerena je irskom glumcu Paulu Mesaclu. Detalji radnje dostupni su zahvaljujući projekciji najavnog videa na ovogodišnjem izdanju CinemaCona, manifestacije koja okuplja vlasnike kina i distributere širom svijeta. Prema dostupnim informacijama, čini se da redatelj Ridley Scott nudi krvaviju verziju tog dalekog doba, onu u kojoj Paul Mescal ulazi u arenu kao plemić koji se odrekao svoje privilegije i našao u borbi na život i smrt te za zabavu rimskog naroda.

Gladijator
Gladijator

Što nam donosi novi Gladijator?

Prve informacije prenosile su kako će radnja pratiti priču Lucius, sina rimske carice Lucille i dječaka kojeg je Maximus spasio od progona njegova ujaka Komoda. Luciusa smo upoznali  kao dječaka, no u novom susrećemo ga kao mladića. Ipak, pokazalo se kako one nisu točne.

S druge strane, oni koji su imali priliku vidjeti najavni video dojma su kako je Mescalov lik uvelike inspiriran Maximusom, a to potvrđuju sljedećom referencom. Sjećam se tog dana. Nikad to nisam zaboravio. Da se rob može osvetiti caru. Da rob može dobiti pravdu u areni, ističe u jednom trenutku, jasno se referirajući na radnju originalnog naslova.

Gladijator
Paul Mescal

Kada stiže u kina?

Uz Paula Mescala, u novom Gladijatoru istaknute uloge pripale su i Pedru Pascalu te Denzelu Washingtonu. Sjajna je vijest što film na velika platna stiže već ove jeseni, točnije 22. studenog. Ono što ćete vidjeti su emocije, akcija i spektakl u razmjerima kakve ne možete očekivati ni od jednog drugog naslova u kinima ove godine, istaknuo je u najavi Washington. Radujemo se vidjeti prve kadrove!

Foto: Profimedia, IMDb

Učitati još
Zatvori