Zagrebačka premijera svjetskog hita za djecu – Geronimo

Zagrebačka premijera svjetskog hita
za djecu – Geronimo

Po prvi puta, hrvatskoj će se publici predstaviti svjetski poznati dječji hit – Geronimo. Riječ je o poučnom kazališnom komadu kroz koji djeca uče o različitim zanimanjima, kontinentima, povijesno važnim svjetskim spomenicima kulture, ali i o recikliranju te pokusima. Naime, Geronimo Stilton ime je autora te osim kazališnog komada te naziv serijala vrlo popularnih dječjih knjiga koje su prodane u više od 80 milijuna primjeraka i objavljene u više od 40 država, a prema knjigama je napravljena i animirana TV serija i mjuzikl. Glavni je lik Geronimo, miš, rođen u Mišogradu te novinar najpopularnijih novina. Ima mlađu sestru Teu, nećaka Benjamina i bratića Miška, s kojima iz epizode u epizodu upada u niz vrlo zanimljivih pustolovina.

U ovoj epizodi, Geronimo je pozvan u Benjaminovu školu, kako bi učenicima govorio o svom zanimanju pisca. No, tog jutra sve je krenulo naopačke, pa ćemo uživati u još jednoj njegovoj pustolovini.

Osim što publika dobije vibrantnu i inspirativnu dječju predstavu, prepunu korisnih informacija, moguće je aktivno sudjelovati u radnji kroz interakciju s glumcima. Mališane na premijeri očekuju i posebna iznenađenja.

Premijera kazališne predstave ‘Geronimo Stilton: Pustolovina u mišjoj školi’ održat će se 22. ožujka u kazalištu Mala scena u Zagrebu, s početkom u 17 sati. Režiju za ovo kazališno osvježenje na domaćoj sceni, potpisuje Peđa Gvozdić, a dramatizaciju teksta Petra Cicvarić. Likove će oživjeti glumci Mirel Huskić, Sara Ipša i Mario Jakšić, dok je za zanimljive kostime zaslužna Morana Petrović, a maske je izradio Igguanna Art Studio – Ana Mikola. Glazbu je napisao Damir Šimunović, a cjelokupna produkcija je djelo Zakon Teatra.

 

Foto: PR

Učitati još
Zatvori