U ruke smo dobili prekrasan fotoalbum iz 50-ih godina s osobno potpisanim fotkama tada najvećih zvijezdi starog Hollywooda

U ruke smo dobili prekrasan fotoalbum iz 50-ih godina s osobno potpisanim fotkama tada najvećih zvijezdi starog Hollywooda

Živimo u moru društvenih mreža, preplavljeni smo informacijama i sve nam je dostupno na internetu. Ipak, taj online svijet nerijetko se pokaže hladnim, dalekim. Da su stvari nekad bile jednostavnije, dokaz je i prekrasan fotoalbum na koji smo naišli.  

Radi se o fotoalbumu koji je izrađivala majka naše čitateljice oko 50-ih godina prošloga stoljeća. U njemu se nalaze razne fotografije najvećih filmskih hollywoodskih zvijezdi koje su – osobno potpisane.

Obiteljska uspomena koju bi mogli listati danima…

Instagram nam često daje privid da nikad nismo mogli biti ‘bliži’ sa slavnima. Znamo sve: kako provode dane, što čitaju, slušaju i gledaju pa čak i što ručaju. Međutim, album nas je podsjetio koliko su stvari nekad bile drugačije, jednostavnije, ali čak i toplije.

U albumu smo naišli na Audrey Hepburn, Kirka Douglasa, Grace Kelly, Joan Collins, Jane Russell, Dorothy Malone i druga slavna lica zlatnog doba Hollywooda. Fotografije je, tada mlada djevojka, skupljala iz raznih časopisa i knjiga. Iako nam iz današnje perspektivne zvuči nezamislivo, slala ih je na službenu adresu danas kultnih hollywoodskih ličnosti. Priložila bi svoje pismo i zamolila ih da joj daju autogram na fotografiju. Najveće je iznenađenje to što bi oni to zbilja i napravili! Nakon nekoliko dana pa i tjedana na njezinu adresu u Hrvatskoj stigla je potpisana fotka, a ona ju je zalijepila u svoj fotoalbum koji je izradila.

Obožavatelji 50-ih, 60-ih…

Divna obiteljska uspomena koja nas vraća u jedno prošlo vrijeme podsjetila nas je što je tada značio status zvijezde. Majka naše čitateljice znala je puno manje o Audrey Hepburn, ali dobiti njezin odgovor na pismo (bez obzira na to što su se time vjerojatno bavili njezini uredi ili tajnice), značilo je zauvijek joj se urezati u pamćenje. Zvijezde su tada ljudima bile dalje, ali činile su se puno bližima. Takve su geste bile zapravo jedini način da održe kontakt i vezu sa svojim tzv. fanbaseom!

Fotoalbum koji smo dobili u ruke svjedoči nam o malim tadašnjim hobijima i obožavanjima. Obožavateljica, zaslužna za ovaj mini vremeplov, ostavila je komadić sebe, mladosti i drugih vremena svojoj kćeri, a mi se ne možemo nagledati ove dirljive ostavštine…

Foto: Privatni album

Učitati još
Zatvori