Filmski vodič za ljeto 2017.

Filmski vodič za ljeto 2017.

rough-night-1

Rough Night

Nakon par mjeseci zatišja i odmaka od sezone filmskih nagrada, dolazi ljeto sa svojim već uobičajenim velikim nizom blockbustera kao idealan termin u godini za sva veća ostvarenja. Počevši već od svibnja, pa sve do kolovoza, ove godine čeka nas ljeto nabijeno superherojskom akcijom, vraća se Alien, novi film Sofije Coppole koji se iščekuje, nekoliko crtića, kao i klasičnih komedija. Odabrali smo 13 filmova o kojima se najviše priča i koje ćemo zasigurno gledati do kraja ljeta.

snatched-1

Snatched

Snatched

U novom filmu Amy Schummer će se nakon prekida s dečkom na putovanju u tropski raj pridružiti Goldie Hawn kao njena majka. Nakon punih 15 godina opet gledamo Goldie Hawn na velikom platnu u komediji u kojoj će miran odmor jako poći po krivu.

Paris Can Wait

Diane Lane obećava jedan jako dobar film, proputovanje Francuskom, odličnu hranu i ponovno pronalaženje sebe, na tragu Pod suncem Toskane. Trailer za lijepu ljetnu priču pogledajte u nastavku.

Alien: Covenant

Ridley Scott u kina se vraća sa filmom Alien: Covenant koji donosi SF svijet koji je sam kreirao 1979. godine s filmom Alien: Osmi putnik. Za (zasada) posljednje SF poglavlje poznate franšize angažiran upravo Michael Fassbender u jednoj od glavnih muških uloga. Uz njega, glume još Katherine Waterston, James Franco, Noomi Rapace i Guy Pearce. Kako će se povezati s Prometeusom, proglašenim prednastavkom Aliena, vidjet ćemo već sredinom svibnja.

Pirati s Kariba: Salazarova osveta

Johnny Depp vraća se na veliko platno kao legendarni, neustrašivi anti-junak Jack Sparrow u novom nastavku Pirata s Kariba: Salazarova osveta. Uzbudljiva avantura vodi nas do nesretnog kapetana Jacka koji osjeća jake vjetrove loše sreće kako pušu u njegovom smjeru kad smrtonosni duhovi mornara, predvođeni strašnim kapetanom Salazarom (Javier Bardem), pobjegnu iz Đavoljeg trokuta odlučni ubiti sve pirate na moru, a posebno Jacka. U hrvatska kina dolazi 25. svibnja.

Wonder Woman

Gal Gadot je nova Wonder Woman koju smo već susreli u filmu Batman vs. Superman, a sada ćemo upoznati njenu cijelu povijest. Film je smješten u doba Drugog svjetskog rata – prije nego što je postala Wonder Woman, bila je Diana, amazonska princeza, na putu da otkrije sve svoje moći. Uz Gal Gadot gledat ćemo i Chrisa Pinea, a sudeći po traileru, ovo bi mogao biti jedan jako dobar film iz DC svijeta superheroja.

Captain Underpants

Ljeto je i vrijeme crtića, pa ćemo se tako sigurno dobro nasmijati na ovaj koji je baziran na seriji dječjih knjiga. Među glavnim glumcima koji likovima daju glasove su Kevin Hart, Thomas Middleditch i Ed Helms, a radnja prati dva učenika koji odlučuju hipnotizirati zlog ravnatelja svoje škole da postane Captain Underpants.

All Eyez On Me

Na ovaj biografski film dugo se čekalo. All Eyez On Me ispričat će priču Tupaca Shakura, legendarnog repera za kojim i danas žale mnogi, njegovo djetinjstvo, uspon do slave, aktivizam, želju da promijeni nešto, a naposljetku i njegov kraj. Bez obzira na konačni dojam filma, uz njega definitivno dolazi i legendarni soundtrack kojem se veselimo.

Rough Night

Rough Night novi je film sa Scarlett Johansson koji uz nju donosi odličnu glumu i mnogo, mnogo komičnih trenutaka koje su ostvarile i Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell te Zoe Kravitz. Radi se o filmu koji bismo lako mogli opisati kao žensku verziju Mamurluka – jednako smiješan, napet, iznenađujuć, nepredvidiv i na kraju malo i ‘pomaknut’. Radnja donosi priču o djevojačkom vikendu na koji se zapute mlada, Scarlett Johansson i njezine najbolje prijateljice.

The Beguiled

Ovog ljeta u kina dolazi film Sofije Coppole – ‘The Beguiled’. U glavnim ulogama su Nicole Kidman Kirsten Dunst, Elle Fanning i Colin Farrell, i njihove uloge ovog napetog i iščekivanog remakea potvrđene su bile još početkom veljače. Film donosi radnju o ljubavnoj priči između zatočenog vojnika savezne vlade (Unije) i polaznice konfederacijskog internata tijekom Američkog građanskog rata.

Despicable Me 3

Nove avanture Grua i njegovih malaca potaknute su pojavom Gruovog izgubljenog brata blizanca Drua, kojima je u originalnoj verziji glas posudio komičar Steve Carell. Jedan od kreatora South Parka, Trey Parker je u originalnoj verziji posudio glas zlikovcu Balthazaru Brattu, koji je kao dijete bio zvijezda, a sada je kao odrastao opsjednut likom koji je bio 80-ih godina. Balthazar će biti najveći Gruov neprijatelj do sada.

The House

Will Ferrell i Amy Poehler po prvi puta zajedno u komediji koja obećava. Kad shvate da si ne mogu priuštiti školarinu za fakultet svoje kćeri, u podrumu vlastite kuće organiziraju ilegalni kasino.

Spider-Man: Homecoming

Još jedna ekranizacija Spider-Mana nakon Tobeya Maguiera i Andrewa Garfielda u ulozi Petera Parkera predstavlja Toma Hollanda. Radnja se nastavlja na treći film o Kapetanu Americi i donosi nam mladog Spider-Mana koji se pokušava snaći u svojoj novoj ulozi.

Atomic Blonde

Charlize Theron je opaka M16 agentica u akcijom nabijenom filmu Atomic Blonde. Njena misija vodi je Berlin za vrijeme Hladnog rata kako bi istražila ubojstvo agenta i spasila listu dvostrukih agenata.

Ljetne kino hitove moći ćete pogledati u CineStar kinima.

Foto: screenshot

Učitati još
Zatvori