Filmski maraton: Channing Tatum

Filmski maraton: Channing Tatum

Poznat prvenstveno kao model i plesač, Channing Tatum osvojio je filmska platna prvo plesnim filmovima, da bi se ne kraju prometnuo u ozbiljnog dramskog glumca. S nekim filmovima je podigao dosta prašine zbog svojih uloga stripera i plesača koji nastupa u prilično eksplicitnim koreografijama.

Upravo zato nam je bio prvi izbor za filmski maraton tijekom ovih vrućih ljetnih večeri. A filmove kao što su Logan Lucky i Magic Mike uvijek možemo gledati iznova i iznova…

Logan Lucky

Povratnički film slavnog Stevena Soderbergha, redatelja filmova Oceanovih jedanaest, dvanaest i trinaest, nakon što je prije pet godina otišao u mirovinu. Priča o dvojici braće koji planiraju izvesti veliku pljačku tijekom NASCAR utrke. U glavnim su ulogama Channing Tatum i Adam Driver, a odličnu glumačku ekipu čine još i Daniel Craig, Riley Keough, Seth MacFarlane, Sebastian Stan, Katie Holmes i sve popularnija Katherine Waterston.

Magic Mike XXL

Tri godine nakon što je na vrhuncu slave napustio striperski život, Mike (glumi ga Channing Tatum) susreće staru ekipu koja se sprema oprostiti od svoje vjerne publike u Myrtle Beachu i prirediti posljednju nezaboravnu izvedbu.

Foxcatcher

Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza (glumi ga Channing Tatum) bogataš John du Pont (glumi ga Steve Carell) pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea (glumi ga Mark Ruffalo).

Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i treniranje ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke (glumi ju Vanessa Redgrave).

U početku je Mark opčinjen pažnjom koju mu du Pont pruža pa ga počne gledati kao neku vrstu očinske figure čije odobravanje mora dobivati konstantno. Iako mu u početku pruža potporu, du Pontova kompleksna osobnost uskoro se mijenja i on Marka uvodi u nezdravi svijet koji ugrožava njegovu karijeru.

Ova biografska drama Bennetta Millera premijeru je doživjela u Cannesu gdje je bila nominirana za Zlatnu palmu, no osvojena je nagrada za najbolju režiju. Film je ujedno bio nominiran za tri Zlatna globusa: najbolji film, najboljeg glumca (Steve Carell) i najboljeg sporednog glumca (Mark Ruffalo).

Magic Mike

Film genijalnog oskarovca Stevena Soderbergha s Channingom Tatumom (tada hollywoodska zvijezda u usponu!) u glavnoj ulozi.

Mike Martingano je iskusni striper i žene ga obožavaju. Pod svoje će okrilje uzeti mlađahnog The Kida te će ga nastojati uvesti u posao. A taj je posao 24satna luđačka zabava u kojoj je najvažnije “skupiti” i zavesti. Na prvu se čini jednostavnim, no film pokazuje drugačije…

Step Up

U romantičnoj priči o savršenom plesačkom paru najviše će uživati mlađa publika koja voli ples i moderne glazbene bitove. No osim sjajno izvedenih i koreografiranih plesačkih scena, Step up donosi i šaljive trenutke, pa čak i one dramske, stoga ne treba čuditi uspjeh filma na kino blagajnama i nastavak koji je snimljen nekoliko godina nakon.

Channing Tatum je s ovim filmom zaintrigirao filmsku scenu, no i pokazao svoje plesno umijeće koje mu je i u narednim filmovima tijekom karijere dobro došlo.

Učitati još
Zatvori