Donosimo prve reakcije na film ‘House of Gucci’

Donosimo prve reakcije na film
‘House of Gucci’

Otkad je imala svoj glumački debi u filmu A Star Is Born za koji je nagrađena i Oscarom za najbolju pjesmu, Lady Gaga nametnula se kao najinteresantnije nadolazeće glumačko ime u industriji. Iako je već godinama na sceni i odavno se profilirala kao kreativka koja pomiče granice, Gagi mnogi tek predviđaju uspjeh karijere – i to u novom filmu House of Gucci, jednom od najiščekivanijih naslova godine. Takvi ga epiteti prate još otkad su prije nekoliko mjeseci stigle prve fotografije sa seta.

Pogled na prvu premijeru

Novi film Ridleyja Scotta sinoć je u Velikoj Britaniji imao prvu premijeru na koju su došla glavna lica filma – Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Salma Hayek, Al Pacino i drugi. Osim uzbudljivih modnih izdanja, najviše smo ipak očekivali prve recenzije filma koji je, uz neopisivo uzbuđenje, donio i dozu skepticizma.

Ridley Scott već je prije nekoliko godina proizveo film The Counselor koji je, kao i House of Gucci, donio spektakularna glumačka imena, ali vrlo slab konačan rezultat. Tu je činjenica da na platno donosi izuzetno intrigantnu stvarnu životnu priču o carstvu Gucci, a portretirati stvarne ličnosti uvijek je kompleksan zadatak za cijelu kreativnu ekipu iza kulisa. U nastavku vam donosimo o čemu se film zapravo radi, kao i što kažu prvi filmski kritičari koji su ga pogledali…

Uspon i pad Patrizije Reggiani

Lady Gaga je Patrizia Reggiani koja je optužena za planiranje ubojstva svojeg supruga Maurizija Guccija (Adam Driver), unuka slavnog osnivača modne kuće Gucci, a njihova životna priča punila je novinske stupce 70-ih i 80-ih godina jednako kako i ova filmska reinkarnacija sada okupira zanimanje javnosti. Patrizia i Maurizio, tada poznati kao “Mauizia”, trošili su basnoslovne sume novca na zabave, automobile, privatne otoke i brojne nekretnine, sve dok Maurizio nije napustio obitelj zbog mlađe žene. Pretpostavlja se da je razvod bio okidač za planiranje ubojstva za koje je Patrizia u konačnici provela 18 godina u zatvoru.

Lady Gaga Adam Driver House of Gucci

Jared Leto glumi Paola Guccija, Maurizijevog rođaka i bivšeg vođu luksuznog brenda. Upravo je on prošao najveću fizičku transformaciju kako bi se pripremio za ulogu, dok Salma Hayek igra Giuseppinu Auriemmu, Patrizijinu partnericu u zločinu i kovanju plana za ubojstvo. Najveće glumačko lice u filmu zasigurno je Al Pacino koji igra Alda Guccija, najstarijeg sina osnivača brenda i svojevremenog predvodnika modnog carstva.

Prve reakcije na film

Očekivano, prve reakcije šačice kritičara koji su film pogledali su vrlo raznolike. Međutim, većina ih se slaže u jednom – novitet Ridleyja Scotta donosi neodoljivu razinu campa, kiča i svega što podrazumijevaju, od melodramatičnih dijaloga, preko raskalašenih scena smještenih u raskošne interijere do frizura, kostima i make upa. Iako su oči ponajviše bile uprte u izvedbu Lady Gage, većina pozitivnih komentara fokusirala se upravo na glumačke angažmane Jareda Leta i Ala Pacina.

Leto je, uz Gagu, još jedan pjevač koji se uspješno ustalio na glumačkoj sceni. Clayton Davis, filmski kritičar magazina Variety, tvrdi da je ovo “najbolja Letova uloga otkad je osvojio Oscara” za ulogu u filmu Dallas Buyer’s Club. S njim se slaže i kritičar IndieWirea David Ehrlich koji je nadodao da je glumac rođen za ovu ulogu. Sličan je, pa i veći, entuzijazam izmamila uloga Al Pacina koji je, u svom stilu, briljirao kao Aldo Gucci.

Lady Gaga i Adam Driver dobili su relativno pozitivne komentare kao novi filmski tandem, a Gaga se po mišljenju dijela kritičara ovim filmom uspješno cementirala u redove najintrigantnijih glumica.

Prema prvim reakcijama, film nam se čini kao klasičan crowd-pleaser, onaj koji će širu publiku oboriti s nogu zahvaljujući dinamičnoj radnji, zanimljivoj priči samoj po sebi, estetici i glumcima koji igraju ključne uloge.

Ne preostaje nam drugo nego odbrojavati do 2. prosinca kad film i službeno stiže u naša kina!

Foto: PR / Editus, Profimedia.hr

Učitati još
Zatvori