Najuzbudljiviji novi filmovi koji izlaze ovog ljeta

Najuzbudljiviji novi filmovi koji
izlaze ovog ljeta

Ljetne vrućine stigle su u grad! Kasnije večeri ćemo provesti družeći se na brojnim ljetnim festivalima, ali slobodne dane, vikende i praznike želimo biti stacionirani pod klimom, barem dok onaj najtopliji dio dana ne prođe. Srećom, tijekom ljetnih će mjeseci napokon izaći brojni filmski naslovi koje iščekujemo već dugo, a koji su odgođeni i po nekoliko puta zbog pandemije. Sad kad ista konačno jenjava, na streaming servise, ali i u kina (za one ljetne movie night večeri), dolaze broji hitovi. Filmovi na ljeto 2021. izlaze jedan za drugim, filmski hit za filmskim hitom i odbrojavanje je već počelo!

Good on Paper

Sutra na Netflix izlazi pitka romantična komedija u kojoj glume komičarka Iliza Shlesinger, Ryan Hanser i Margaret Cho. Radnja prati Andreu, koja je fokusirana na svoju karijeru stand up komičarke, a spletom okolnosti ‘pada’ na Dennisa (Hansen) kojeg upoznaje u avionu. Sve je idilično, malo i previše, zbog čega njezina prijateljica Margot (Cho) postaje sumnjičava. Njih dvije tako kreću u bizarni pothvat otkrivanja tko je Dennis zapravo.

The French Dispatch

Novi uradak jednog od najkarizmatičnijih redatelja Wesa Andersona, The French Dispatch prati grupu novinara u američkom uredu časopisa smještenom u izmišljenom francuskom gradu u 20. stoljeću. Sjajnu glumačku postavu između ostalih čine Timothée Chalamet, Edward Norton, Christoph Waltz, Saoirse Ronan. Nakon brojnih odgađanja film napokon ima premijeru na festivalu u Cannesu u 6.7.!

Space Jam: A New Legacy

Jedan od omiljenih filmova devedesetih, igrano animirani spektakl Space Jam, film je na kojima su odrastale brojne generacije. Space Jam: New Legacy nadolazeći je komični film redatelja Malcolma D. Leeja. Film je nastavak Space Jam-a iz 1996. godine, a u njemu glume košarkaš LeBron James, kao i Don Cheadle, Sonequa Martin-Green i Cedric Joe. LeBron James glumi fiktivnu verziju samog sebe čiji sin Dom (Cedric Joe) želi postati developer video igara i ne želi ići očevim stopama. Kad njih dvoje zajedno zaglave u virtualnom prostoru Serververse kojim vlada biće umjetne inteligencije Rhyth, LeBron mora spasiti sina gotovo nemogućim zadatkom. Njegov tim nediscipliniranih Looney Tunes likova mora osvojiti utakmicu protiv virtualnih šampiona. Film izlazi 16.7.!

Black Widow

Filmski studio Marvel najavio je deset novih filmova post-Avengerske ere, a prvi je Black Widow sa Scarlett Johansson. Ona se vraća kao Natasha Romanoff, koju smo upoznali sad već davne 2010. u filmu Iron Man 2. Tijekom idućih gotovo 10 godina, Natasha, odnosno Black Widow, pomagala je Avengersima u borbi protiv Thanosa, a u posljednjem nastavku Avengers: Endgame, kojim je završena saga o popularnim superjunacima, žrtvovala se kako bi spasila svijet. U kina 8.7. stiže prequel koji razotkriva priču o Natashi Romanoff i njezinoj obuci u KGB-ovom programu.

The Last Letter From Your Lover

Jojo Moyes tijekom godina se profilirala kao jedna od najpopularnijih svjetskih autorica romantičnih, ljubavnih romana. Na Netflix 23. srpnja stiže adaptacija njezinoj najpopularnijeg ljubavnog romana u kojoj glume Shaileene Woodley, Felicity Jones, Callum Turner, Joe Alwyn i Nabhaa Rizwan. Međusobno se prepliću priče iz različitih vremenskih perioda u kojima Ellie Haworth (Jones), mlada ambiciozna novinarka pronalazi ljubavna pisma iz 1965. i uroni u priču o zabranjenoj ljubavnoj aferi oko koje se pisma vrte. Istovremeno, dok pokušava rasplesti sagu između Jennifer Stirling (Woodley) žene bogataša, i Anthonyja O’Hare (Turner), Ellie se i sama upušta u sve intenzivniju romansu s arhivistom (Rizwan) koji joj pomaže pronaći više informacija o pismima.

The Suicide Squad

Još jedan superhero film stiže ovog ljeta, a temelji se na DC-jevom timu junaka Suicide Squad. U glavnim su se ulogama pronašli Idris Elba, John Cena, Sylvester Stallone, Viola Davis i ponovno Margot Robbie. Radnja prati samo formiranje ekipe Suicide Squada koja se u filmu zove Task Force X. Ta grupica zatvorenika odlazi na južnoafrički otok sa zadatkom da unište zloglasni zatvor i labaratorij koji je provodio opasne eksperimente. Film izlazi 30. srpnja u UK-u i 8. kolovoza u SAD-u na HBO Maxu.

Fear Street Trilogy

Ako ste među onima koji su kao klinci gutali R.L. Stineove teen hororce – zabilježite tri datuma ovog ljeta. Uskoro na Netflix stižu ekranizacije knjiga u tri dijela; prvi možemo očekivati već 2. srpnja, dok nastavci pristižu 9. i 16. srpnja. Svaki je film smješten u drugačiji vremenski period – 1994., 1978. i, očekivano, 1666. godinu. Sinopsis koji je Netflix objavio zvuči poprilično intrigantno: “U 1994., grupa tinejdžera otkriva da su neobični i jezivi događaji koji proganjaju njihov grad veće generacijama možda međusobno povezani, a baš bi oni mogli biti sljedeća meta.”

Annette

Mjuzikl Annette jedan je od nama najinteresantnijih filmova ovog ljeta. Otvorit će filmski festival u Cannesu 6. srpnja, a s Adamom Driverom i Marion Cotillard ne čudi da mnogi željno iščekuju premijeru. Film prati provokativnog stand-up komičara (Driver) i njegovu suprugu, sopranisticu (Cottilard) svjetske slave. Njihov glamurozni, nepredvidljivi život preokrenut će se u potpunosti dolaskom njihove kćeri Annette s dosad neviđenim darom na svijet.

The Kissing Booth 3

Netflix završava svoju teen sagu trećim nastavkom. Tijekom tri ljeta pratili smo avanture tinejdžerice Elle, njezinog najboljeg prijatelja od malih nogu Leeja te prve ljubavi, svađe, tulume na plaži i velike odluke. Iako je prikupio malu vojsku obožavatelja, The Kissing Booth nije Netflixova najbolja teen komedija – štoviše. Međutim, za vruće dane kad se samo želimo zavaliti pod klimu, ovaj će film biti dovoljan da se opustimo. Na streaming div izlazi 11. kolovoza.

Candyman

Film redateljice Nie DaCostae i oskarovca producenta Jordana Peelea svojevrsni je nastavak kultnog slashera iz devedesetih. Sinopsis ukratko: Stanovnike četvrti Cabrini Green u Chicagu oduvijek je proganjala priča o nadnaravnom ubojici s kukom umjesto ruke, a kojeg je lako prizvati: samo treba ponoviti njegovo ime pet puta pred ogledalom. Candyman izlazi 27. kolovoza.

Free Guy

Ljubitelji Ryana Reynoldsa trenutno u kinu mogu gledati njegovu nastavak njegove popularne akcijske komedije The Hitman’s Bodyguard, a već u kolovozu stiže još jedan filmski naslov s ovim omiljenim glumcem u glavnoj ulozi. s. Ryan Reynolds ima ulogu bankovnog blagajnika koji otkrije da je zapravo pozadinski igrač u videoigri otvorenog svijeta te odluči postati heroj vlastite priče – one koju sam piše. Sada je u svijetu u kojem nema ograničenja, odlučan u tome da bude čovjek koji svoj put spašava svijet, prije nego što bude prekasno.

Respect

Uskoro nas očekuje i biografska glazbena drama o Arethi Franklin koju već dugo iščekujemo. Repect je novi film Liesl Tommy u kojoj glavnu ulogu odnosno Arethu Franklin igra Jennifer Hudson. Film prati glazbeničinu nevjerojatnu karijeru – od pjevanja u očevoj crkvi do titule kraljice soula. Uz Hudson, u filmu igraju i Marc Maron, Tituss Burgess, Mary J. Blige, Forest Whitaker i drugi. U SAD-u izlazi 13. kolovoz, a u Ujedinjenom Kraljevstvu 10. rujna.

Sweet Girl

https://www.youtube.com/watch?v=QPuxEiNT0kU

Akcijski triler prati oca koji nakon smri supruge mora zaštititi jedinu obitelj koja mu je ostala – svoju teen kći Rachel. Odlazi na osvetničku i opasnu misiju za onima koji su odgovorni za smrt njegove supruge.

He’s All That

She’s Alll That je bila jedna od najslavnijih komedija devedesetih i ona koja se uvijek nađe na popisu savršenom za nostalgičare. Nakon više od 20 godina, koncept priče se vraća ali ovog puta iz druge perspektive. Addison Rae, Tanner Buchanan, Myra Molloy, Madison Pettis i drugi glavnesu zvijeezde filma Marka Watersa. Radnja prati Padgett Sawyer (Rae), djevojku odlučnu u tome da školskog štrebera pretvori u kralja maturalne zabave. Film izlazi 27. kolovoza.

Foto: Profimedia.hr, IMDb, screenshot

Učitati još
Zatvori