Filmovi koji najbolje opisuju mentalnu snagu žena  
Filmovi koji najbolje opisuju mentalnu snagu žena  

Filmovi koji najbolje opisuju
mentalnu snagu žena  

Svjedoci smo čestog odmjeravanja snaga između muškaraca i žena. Smatramo kako snagu između spolova ne treba mjeriti jer ne postoje jači i slabiji spolovi nego jači i slabiji ljudi.  I jedno i drugo je potpuno u redu.  

Filmovi koje smo vam odlučili danas predstaviti govore o mentalnoj jačini žena, njihovoj borbenosti i dosljednosti da ispune svoje profesionalne snove. Ako vam je potreban boost raspoloženja, podizanje vjere u samu sebe i dokazi da smo sposobne da ostvarimo sve pa čak i ono što ljudi ne mogu ni da zamisle, naredna tri filma su baš za vas:

Erin Brockovich i njena borba za porodicu, zajednicu i samu sebe 

Ovo je priča o samohranoj majci dvoje djece koja pokušava pronaći stalan posao. Poslije niza odbijenica zapošljava se kao asistentica u odvjetničkom uredu. Svijet naše glavne junakinje Erin Brockovich počinje se mijenjati kada Kalifornijska elektroenergetska kompanija postaje optužena za zagađivanje gradskog vodovoda.

Energija koju ulaže kako bi sačuvala svoju zajednicu i prava nevjerojatna su inspiracija za svaku od nas. Film je snimljen 2000. godine i jedan je od onih koje ne smijete preskočiti ako vam je potrebno osnaživanje i podizanje volje.

Coco before Chanel, početak jedne legende 

Tko ne voli sanjati velike snove? Dok samo razmišljamo o divnoj Coco Chanel i tome kolika je inspiracija za sve nas, srce nam zaigra jače od uzbuđenja. Dakle, što onda može biti bolji prijedlog filma od upravo detaljne, istinite priče o putu jedne modne dizajnerice i njenog neponovljivog brenda koji toliko volimo.

Film Coco before Chanel izašao je 2009. godine, a glumica Audrey Tautou vodi nas na put kroz život Gabrielle Chanel sa svim njenim usponima, padovima, ljubavnim romansama, očima koje vide svijet kroz dizajn odjeće i srcem tako čistim da vjeruje u čuda. Čuda, koja zaista postaju stvarnost kojoj smo svjedoci i dan danas.

Joy nas uči da nikada ne odustajemo 

Na samom početku moramo istaknuti jednu stvar, ovo je film o ženi koja je patentirala svoj izum koji danas svaka od nas desetljećima unazad koristi – čistač za pod! I da, ona je na nevjerojatan i genijalan način uspela da osmisli mehanizam, izbori se za proizvodnju, proda svoj proizvod i kasnije ga patentira.

Energija koju sa sobom donosi Jennifer Lawrence u ulozi snažne Joy sigurno će probuditi emocije kod svih onih koji vole žensku genijalnost, istrajnost, mentalnu snagu i izdržljivost u najtežim životnim okolnostima. Film je prvi put prikazan 2015. godine i ako ga još uvijek niste pogledali imate toplu preporuku od nas.

Nama ostaje da vjerujemo da će ovi filmovi biti pravo otkriće i podsjećanje na to koliko smo sjajne, jake i hrabre ne samo na filmskom platnu nego svakodnevno na ulicama, u uredima i u našim obiteljima. Mentalna snaga je nešto čime se sigurno možemo pohvaliti, a ovi filmovi su tu da nas to i podsjete.

 

Foto: IMDb

Tekst je preuzet sa Journal.rs

Učitati još
Zatvori