Kino hitovi koje za vikend gledamo na televiziji
Kino hitovi koje za vikend gledamo na televiziji

Kino hitovi koje za vikend
gledamo na televiziji

Zimske su večeri savršene za provođenje uz dekicu, omiljeni napitak i dobar film. Redovito vas obavještavamo o svim novitetima na vodećim steaming servisima te aktualnostima u domaćim kinima, no ovoga puta okrenuli smo se dobroj, staroj televiziji. Stoga smo odlučili uvesti rubriku 5za5 koja vam na tjednoj bazi donosi krati vodič kroz pet sjajnih filmova koje možemo gledati na domaćem televizijskom programu.

No, prije nego navedemo pet kino hirova u kojima možete uživati u udobnosti svoga doma, izdvajamo tri nagrađivana filma koje vrijedi pogledati ovog vikenda:

5za5

Jojo Rabbit

Već večeras, na prvom programu HRT-a od 21:10 sati možete uživati u komediji Jojo Rabbit. Dojmljiva je to priča dječaku koji se nađe u raljama Drugog svjetskog rata te se na optimističan način nastoji nositi sa životnom tragedijom koja ga je zadesila. Film je osvojio brojna priznanja, među ostalim i nagradu za najbolji adaptirani scenarij na 92. dodjeli Oscara, a bio je nominiran i u pet drugih kategorija, uključujući i onu za najbolji film.

5za5

Divni mladić

Subotnju večer možete provesti uz film Divni mladić (Beautiful Boy), koji je uvelike utjecao na putanju karijere danas jedne od najistaknutijih filmskih zvijezda nove generacije – Timothée Chalamet. Film donosi biografsku priču oca i sina, David and Nica Sheffa te njihovu obiteljsku storiju obilježenu dugogodišnjom borbom s ovisnošću. Također, film nam nudi mogućnost da vrhunskog komičara Stevea Carella vidimo u dramskoj ulozi.

5za5

Manchester pored mora 

U nedjelju navečer, točnije u 22:00 sata bit će prikazana nagrađivana drama Manchester pored mora (Manchester by the Sea). Ovaj je filmski naslov nagrađen s dva Oscara, uključujući i onaj za najbolji scenarij. Donosi nam emotivnu priču o depresivnom ujaku koji je zamoljen da se brine za svog nećaka tinejdžera nakon što dječakov otac iznenada umre. Pritom je prisiljen suočiti se s prošlošću koja ga je odvojila od supruge te zajednice u kojoj je rođen i odrastao.

50 nijansi mračniji

5za5: Vikend TV vodič

Donosimo vam i popis 5 kinohitova u kojima možete uživati ovog vikenda:

Oceanovih 11 (Doma TV, subota, 19:55 sati)

Koja je ona prava? (HTV 1, subota, 20:15 sati)

Legenda o Tarzanu (Nova TV, subota, 22:15 sati)

Pedeset nijansi sive (RTL, nedjelja, 00:50 sati)

Noć u muzeju (HTV1, nedjelja, 21:05 sati)

 

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori