Film Miljenica je dominirao dodjelom nagrada BAFTA

Film Miljenica je dominirao
dodjelom nagrada BAFTA

The Favourite

BAFTA 2019.

Sezona velikih filmskih nagrada u punom je jeku. Štoviše nakon sinoćnje dodjele nagrada Britanske akademije filmskih umjetnosti, ušli smo u veliko finale i s nestrpljenjem iščekujemo Oscare koji su na rasporedu 24. veljače.

Iako će BAFTA uvijek imati na umu generalne favorite iz filmske sezone iza nas te će se broj kipića za određene glumce uvećati, ipak najveću pozornost pridaje britanskoj produkciji. Tako je film The Favourite (Miljenica), povijesna drama smještena u Engleskoj u 18. stoljeću koja prati priču kraljice Anne, bila je rekorder na sinoćnoj dodjeli te je odnijela čak 7 nagrada, uključujući onu za najbolju glumicu (Olivia Colman) i najbolju sporednu glumicu (Rachel Weisz).

Roma

The Favourite i Roma su apsolutni pobjednici

Osim Miljenice, veliki oscarovski favorit, Roma, također je imao vrlo uspješnu večer odnijevši sa sobom 4 nagrade: za najbolji film, režisera, kinematografiju i najbolji film koji nije na engleskom jeziku.

Rami Malek je osvojio nagradu za najboljeg glumca u filmu Bohemian Rhapsody, Mahershala Ali za najboljeg sporednog glumca u filmu Green Book, A Star is Born je dobio nagradu za najbolji soundtrack, BlacKkKlansman za adaptirani scenarij, a Black Panther za najbolje vizualne efekte.

Tko je još otišao kući s nagradom pogledajte na ovom popisu, a u nastavku je video s najzanimljivijim trenucima s dodjele.

Foto: Promo

Učitati još
Zatvori