Šest godina nakon ‘Gone Girl’ stiže novi film Davida Finchera koji izgleda spektakularno

Šest godina nakon ‘Gone Girl’ stiže novi film Davida Finchera koji izgleda spektakularno

Obožavatelji Davida Finchera čekaju novi film genijalnog redatelja još od 2014. kad je svijet poludio za potpuno inovativnim trilerom ‘Gone Girl.’ Nakon gotovo šest godina, Fincher nam predstavlja svoju novu dramu ‘Mank’ koju ćemo, neiznenađujuće, gledati na Netflixu koji se tako okitio s još jednim filmom vrijednim statusom blockbustera.

Autobiografija prati život scenarista Hermana Mankiewicza i turbulentno razdoblje pisanja scenarija za budući klasik ‘Citizen Kane’, vjerojatno najvažnijeg filmskog postignuća u povijesti filma. Priča prikazuje njegov kompleksan odnos s Orsonom Wellesom koji je također radio kultnom filmu i pitanje koje se godinama provlači: ‘Tko je napisao ‘Citizen Kane?’ Klasik je, prisjetimo se, dobio 9 nominacija za Oscara, ali osvojio je samo jedan kipić i to upravo onaj kontroverzni za najbolji scenarij. Mankiewicz i Welles su ga zajedno primili.

Netflix je objavio prve fotografije autobiografske drame u kojoj glume mahom prominentna hollywoodska imena na čelu s Garyjem Oldmanom. Pridružuju mu se Amanda Seyfried, Lily Collins, Tom Burke, Tom Pelphrey, Tuppence Middleton i drugi.Za scenarij za film zaslužan je Fincherov pokojni otac, Jack Fincher. Iako još uvijek nije poznat datum kad ćemo film gledati na streaming divu, pretpostavlja se da će to biti već kasnije ove jeseni.

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori