Clueless, Scarface, American Gigolo… Ovo su filmovi s najboljim outfitima!

Clueless, Scarface, American Gigolo… Ovo
su filmovi s najboljim outfitima!

Nekad su filmovi bili glavni izvor modnih inspiracija, a glumice su postajale modne ikone upravo zbog odjeće u kojoj su glumile. Danas je situacija nešto drugačija i toalete su se preselile na crveni tepih i premijere. No neki su filmovi zauvijek ostavili traga na modnim stilovima i dan danas. Donosimo listu filmova koji će vam se svidjeti ako volite modu ili pak tražite inspiraciju za modne kombinacije. Ovo su filmovi s najboljim outfitima.

Clueless (1995.)

Jedan od onih filmova koji 30 posto gledamo zbog priče a 70 posto zbog outfita. Kalifornija, muški i ženski stilovi, frizure. Obožavamo.

Two for the Road (1967.)

Audrey Hepburn i točka. Vječna inspiracija za bezvremenski stil. Osim sjajnih odjevnih kombinacija ovaj film je odličan i po svim drugim parametrima (fotografija u filmu, priča, gluma…).

Desperado (1995.)

Odlična glumačka postava koji među ostalima čine Antonio Banderas i Selma Hayek. Akcijski film u kojem jedva čekamo njezine odjevne kombinacije.

L’Enfer (1994.)

Ovaj film je toliko francuski, a takvi su i outfiti – bezvremenski, inspirativni, senzualni, chic.

Paris is Burning (1990.)

Dokumentarac, drag scena u New Yorku osamdesetih. Outfiti su naprosto toliko odlični da su i dan danas inspiracija najvećim svjetskim redateljima filmova ali i glazbenih spotova.

https://www.youtube.com/watch?v=xf6Cn2y2xEc

Her (2013.)

O ovom filmu smo već pisali kao vizualno predivnom pa ne čudi da nas i odjeća u ovom filmu oduševljava. Sve je jednostavno, minimalistički, a toliko specifično.

Heathers (1988.)

Logično, danas s vraćanjem mode iz osamdesetih i devedesetih, sve u ovom filmu baca nas na koljena. Odijela, sakoi, košulje, frizure. Vizualno predivan film.

https://www.youtube.com/watch?v=oAAz8AuFkgw

Almost Famous (2000.)

Apsolutno svaki film u kojem glumi Kate Hudson prepun je predobrih odjevnih kombinacija tako da nam je teško bilo izdvojiti neki. Ovaj smo uzeli jer odlično prikazuje hippie modu iz šezdesetih. Različite boho varijante jako su popularne i dan danas.

Scarface (1983.)

Michelle Pfieffer je u zelenoj svilenoj haljini s otvorenim leđima. U ovom filmu ona je apsolutna ikona jednostavne a zavodljive elegancije.

American Gigolo (1980.)

Richard Gere odlično nosi mušku modu osamdesetih. Inače nakon ovog filma Georgio Armani (koji je bio stilist) postao je popularan. Apsolutno nam je jasno zašto.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori