Jedva čekamo još jedan retro ‘Tko pjeva zlo ne misli’ festival na zagrebačkom Vidikovcu

Jedva čekamo još jedan retro ‘Tko pjeva zlo ne misli’ festival na zagrebačkom Vidikovcu

Nema nam dražeg izlaska nego u prirodu, uz super glazbu, hranu i piće, a kad tomu dodamo i projekciju filma – znamo da se takav izlazak ne propušta. Upravo smo zato rezervirali 27. lipnja za odlazak na zagrebački Vidikovac na kojem se održava još jedan kratki festival ‘Tko pjeva zlo ne misli.’

To je četvrti put da će se atmosfera kultnog hrvatskog filma vratiti na svoje mjesto radnje. Ove se godine slavi velika 50. obljetnica filma, a event će ponovno prizvati predratno razdoblje Zagreba, glazbu, modu, stil toga doba.

Plesna sezona ‘Back to Swing’ kulminirat će nastupa najboljih swing plesača, a u 19 sati počinje koncert nagrađivanog benda Swingers.

Kultni film koji obožavaju sve generacije

Priču će zaokružiti projekcija omiljenog filma. Prisjetimo se, ‘Tko pjeva zlo ne misli’ postao je film kojem se neprestano vraćamo. Najpoznatiji film redatelja i scenarista Kreše Golika, ujedno je i jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti, podnaslovljen kao “ljubavna komedija s pjevanjem”, a strukturiran u obliku kolažnog dnevnika.. Priča o obitelji Šafranek i njihovoj svakodnevici uvijek nas podsjeti na nekadašnji tipični zagrebački život, navike i odnose u obitelji. Film okuplja različite generacije koje s jednakim žarom prate glavne likove – gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge, ponavljajući njihove tekstove i pjevajući zajedno sa njima.

Zagrebački Vidikovac već je neko vrijeme mnogim Zagrepčanima najdraža lokacija za ljetne večeri, a kao najistaknutiji objekt perivoja u Maksimiru ujedno je i jedan od najprepoznatljivih obilježja grada Zagreba.

Ovo sigurno ne propuštamo!

Foto: IMDb, Screenshot, Facebook

Učitati još
Zatvori