Za vikend u Maksimiru gledamo film “Tko pjeva zlo ne misli”

Za vikend u Maksimiru gledamo film
“Tko pjeva zlo ne misli”

Omiljeni i vjerojatno najcitiraniji hrvatski film Tko pjeva zlo ne misli vraća se na mjesto radnje – Maksimirski Vidikovac. Film koji obožavaju sve generacije, prošle je godine proslavio svoju veliku 50. obljetnicu. Ove godine Maksimir u starozagrebačkom štihu doživite 19. i 20. lipnja.

Projekcija filma uz popratni program

Dvodnevni festival kojim se, osim uz film, prisjećamo i glazbe i stila predratnog razdoblja Zagreba započinje u subotu od 16.00 sati, filmskim i glazbenim programom koji je omogućio HEP. Poznate plesne šlagere zajedno s Ajngemahtec kvartetom izvodit će Kiki Beluhan, Robert Mareković i omiljeni Jimmy Stanić. Nedjeljni program otvorit će doajeni limene glazbe – Zagrebački orkestar ZET-a – orkestar osnovan daleke 1927. godine, a prošle godine za 50. obljetnicu nezaboravnog filma, izdali su nosač zvuka s melodijama iz Tko pjeva zlo ne misli. Od 21.00 sat, u subotu i u nedjelju slijedi, uvijek najočekivaniji dio programa – projekcija filma na livadi ispred Vidikovca.

Posebni gosti na festivalu

Zbog svoje kvalitete, estetike, odličnih likova i još boljeg humora, ovo je djelo Kreše Golika jedan od najgledanijih hrvatskih filmova u povijesti. Kroz priču o obitelji Šafranek i njihovoj svakodnevici, donosi nam zagrebački život 30-ih godina. Sve ljubitelje filma ove godine razveselila je i serija „Dnevnik velikog Perice“, nadahnuta filmom, čija se radnja odvija tridesetak godina nakon radnje filma. Kao posebne goste na festivalu, očekujemo i glumce iz nove serije.

Druženje uz poštivanje mjera

Svake godine na livadi se za projekciju filma traži mjesto više. Ove godine održava se uz poštivanje svih epidemioloških mjera, kako bi se uz idealnu scenografiju, hranu i piće, smijali i pratili glavne likove – gospona Fulira, malog Pericu, Anu i ostale poznate uloge. Osim dobre zabave uz film i starogradske šlagere, za osvježenje vas očekuju i posebno osmišljeni kokteli za ovo događanje.

Ponesite dekice i uživajte u filmu pod zvjezdanim nebom!

Foto: PROMO

Učitati još
Zatvori