Počinje Festival svjetskog kazališta, evo što nas sve očekuje
Počinje Festival svjetskog kazališta, evo što nas sve očekuje

Počinje Festival svjetskog kazališta,
evo što nas sve očekuje

Svjetski festival kazališta održat će se u Zagrebu od 7. do 30. rujna. Program ovogodišnjega dvadesetog po redu festivala održat će se na tri lokacije: Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu, Zagrebačkom kazalištu mladih i Kulturnom centru Travno.

Nakon dvije pandemijske godine festival se vraća s većim brojem izvedbi i svjetskim umjetnicima koji su već dobro poznati publici festivala.

Kazalište

Na programu Festival svjetskog kazališta:

Festival počinje u srijedu 7. rujna u KUC-u Travno predstavom Poslije tišine nastaloj u produkciji  Cia Vertrice de Teatro iz Rio de Janeira. Režju potpisuje redateljica Christiane Jatahy, ovogodišnja dobitnica nagrade kazališne inačice nagrade Zlatni lav. Riječ je o duboko socijalno angažiranoj priči koja govori o suvremenom ropstvu. Predstava je na rasporedu i narednog dana, 8. rujna, s početkom u 20 sati.

Festival kazališta

Predstava pod imenom Nemam pojma, nastala u produkcija Théâtre Vidy-Lausanne i režiji Christopha Marthalera, na rasporedu je 21. i 22. rujna. Publika će u njoj moći uživati od 20 sati u prostoru Zagrebačkog kazališta mladih. U najavi je istaknuto kako je riječ o “iznimno duhovitoj, urnebesnoj predstavi u kojoj se jedna muzička partitura spaja s fantastičnim plesnim elementima i glumačkim egzibicijama”.

Festival kazališta

U subotu, 24. rujna, u HNK-u Zagreb gostuje predstava Ispitivanje švicarskog redatelja Mila Raua. Riječ je o komadu nastalom u suradnji belgijskog kazališta NT Gent  i francuskog književnika Eduarda Louisa. Riječ je o dramatizaciji pet romana koji gledateljima prikazuju jedinstvenu autobiografsku priču koja se odigrava na pozornici.

Festival kazališta

Ljubilarno izdanje festivala će zaključiti belgijska skupina Peeping Tom iz Bruxellesa, s predstavom Diptih: Vrata koja nedostaju i izgubljena soba autorskog dvojca Gabriele Carrizo i Francka Chartiera.

Učitati još
Zatvori