Ovi feel-good dokumentarci odmah će vam pomoći da se osjećate bolje

Ovi feel-good dokumentarci odmah će vam
pomoći da se osjećate bolje

be-happy-2

U ovim zahtjevnim vremenima tražimo sve moguće načine kako da se opustimo i naučimo nositi sa stresom. Izazovno je u svakom danu pronaći zahvalnost, ali kada si to uvedemo u naviku definitivno ćemo se osjećati bolje. Vrijeme koje provodimo u našim domovima s našim obiteljima neprocjenjivo je i svakoga dana moramo biti zahvalni na svemu onome što imamo. Ako vam je potrebna motivacija i snaga za dalje pogledajte love filmove. Ovi feel-good dokumentarci odmah će vam pomoći da se osjećate bolje

be-positive

The Secret

Teško je pobijediti ovaj dokumentarac kada govorimo o filmovima koji podižu raspoloženje. Zakon privlačnosti u ovom dokumentarcu napravljenom prema istoimenoj knjizi jednostavno je i jasno objašnjen. Vjerovali u njega ili ne, živjeli po zakonima privlačnosti i li to tome ne znate ništa – nemate što izgubiti. ovaj film će vam, ako ništa drugo dati nadu i snagu koja vam je potrebna da shvatite da su konci u vašim rukama.

Searching for Sugar Man

Dobitnik dviju nagrada na Filmskom festivalu u Sundanceu te laureat Oscara za najbolji dokumentarni film, Potraga za Sugarmanom (2012.) redatelja Malika Bendjelloula donosi priču o misteriju ”nestanka” kultne pjevačke zvijezde iz Detroita, Sixta Rodrigueza.Bizarna i potresna priča, ali inspirativna i vrijedna gledanja i po nekoliko puta.

Brene Brown: The Call to Courage

Ovaj ohrabrujući dokumentarac postavlja neka iznimno važna pitanja koja su uvijek aktualna, a pogotovo u ovim teškim vremenima. Koliko je važno biti hrabar i krenuti od sebe da bi smogli snage za životni uspjeh.

Happy

Od svih dokumentaraca koji su napravljeni upravo zato da nam poprave raspoloženje, ovaj se bavi točno tim pitanjem – što je to što nas čini sretnima? Putujući svijetom i upoznavajući različite kulture, ekipa ovog filma pokušava pronaći sreću koja se pojavljuje u svim oblicima, svim kulturama i u svim dijelovima svijeta.

https://www.youtube.com/watch?v=07t9NOV7SwY

Minimalism

Nekad je i manje više, to apsolutno vrijedi u situacijama kada shvatimo što nam je u životu doista bitno. Možda vas to potakne da promijenite neke životne navike i donesete pokoju novogodišnju odluku – možda vam ona donese rasterećenje i da neki novi vjetar u leđa. Minimalizam može biti dobra odluka, samo trebate početi.

Chef’s Table

Hrana nam uvijek pomaže da se osjećamo bolje. Ovaj dokumentarac je idealan da vam skrene misli s aktualnih briga i možda vas inspirira i otvori vam neke nove kulinarske vidike. Upoznat ćete svijet kroz epizode, a fina hrana napunit će vas pozitivnom energijom.

Foto: Pexels

Učitati još
Zatvori