Pogledali smo četvrtu sezonu serije F is for Family

Pogledali smo četvrtu sezonu
serije F is for Family

F is For Family je animirana serija komičara  i autora Billa Burra dostupna za gledanje na Netflixu. Bill Burr u seriji glumi i glavni lik, oca. Prve tri sezone pogledali smo u jednom dahu, ponovo, čisto da se podsjetimo. Naravno u potpunosti smo uživali u ogoljelom, iskrenom, direktnom i bez cenzure humoru ovog specifičnog američkog komičara. Animirana serija smještena je u srednji zapad Amerike 70-ih i prati život obitelji Murphy, koja živi u tipičnom američkom predgrađu.

F is For Family četvrta sezona

Iza te idilične slike otkriva se svijet iskrene obitelji sa svim njihovim problemima komuniciranim s pregršt psovki, ljutnje, bijesa, zamjeranja, svađa – svega onoga što (moramo napomenuti i uz beskrajnu ljubav) jedna obitelj donosi. Murphyjevi su disfunkcionalna obitelj, imaju svoje uspone i padove, no ništa ih ne stavlja na test kao ono što smo pogledali u četvrtoj sezoni. Franku (Bill Burr) se u život vraća njegov otac William (Jonathan Banks), kojeg nije vidio osamnaest godina. Sin Kevin (Justin Long) je tinejdžer u potrazi za svojim glazbenim identitetom i provodi iznimno mnogo vremena sa susjedom DJ-om i korisnikom lakih droga Vicom (Sam Rockwell). Kćer Maureen se bori s emocijama ili bolje rečeno s pomanjkanjem njihovog pokazivanja i izražavanja u obitelji.

Posebna animirana serija za odrasle

Sue (Laura Dern) je najstrpljivija supruga u svijetu animiranih serija, koja s Frankom prolazi sve uspone i padove, i odličan je promatrač i komentator cijele četvrte sezone. Ovu sezonu bi trebali svi očevi i sinovi pogledati, po mogućnosti zajedno. Možda se neće prepoznati u konkretnim situacijama, no kroz deset epizoda Bill Burr napisao je (i odglumio) jednu fantastičnu analizu odnosa otac-sin i na suptilan način donosi skoro pa animirani priručnik kako poboljšati iste odnose. Uz mnogo konflikta, toksičnog mačizma i nametnutih patrijarhalnih očekivanja Frank napokon uči prihvaćati određene stvari u životu. F is For Family možda nije najbolja animirana serija za odrasle, no svakako je posebna.

Tekst: Tena Rzumović Žmara

Foto: Netflix

Učitati još
Zatvori