Film sa Selenom Gomez dobio je najduži pljesak na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu
Film sa Selenom Gomez dobio je najduži pljesak na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu

Film sa Selenom Gomez dobio je najduži pljesak na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu

Mjuzikl, drama, krimić i komedija na španjolskom jeziku. Sve je to novi film Emilia Perez koji je svoju premijeru imao na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Cannesu. I dok su svi jedva čekali Furiosu, Kinds of Kindness, Oh Canada i druge filmove oko kojih postoji veliki buzz, izgleda kako je upravo ovaj film postao dark horse. Naime, Emilia Perez je na premijeri dobio devetominutni pljesak, najduži do sad.

Emilia Perez

Emilia Perez

Već je poznato kako se uvijek s Cannesa izvještava o tome koliko minuta je publika pljeskala kojem filmu. Ovacije nisu ništa novo, no mnogi nisu očekivali da će ih najviše dobiti film sa Selenom Gomez u jednom od glavnih uloga. Pa o čemu je onda riječ u filmu i zašto se toliko svidjela publici u Cannesu?

Film je smješten u Meksiku, a prati Ritu (Zoe Saldaña), prekvalificiranu i podcijenjenu odvjetnicu čija firma više voli pomagati kriminalcima nego tražiti pravdu. Ritu regrutira vođa narkokartela Manitas (Karla Sofia Gascón), kako bi mu pomogla da tajno dovrši svoju operaciju promjene spola kako bi postao žena. No, u sve se upliće njegova nesuđena supruga koju glumi Selena Gomez. Redatelj filma je Jacques Audiard koji je film opisao kao operni libreto u četiri čina dok glumci pjevaju originalne pjesme.

najbolji filmovi s cannesa

Mogući pobjednik

Film je dobio ogroman pljesak na Cannesu te rasplakao Selenu. Najviše ovacija dobila je pak trans glumica Gascón. Emilia Perez je pokupio i odlične recenzije, a sada je jedan od najiščekivanijih filmova oko kojeg se digla velika pompa. Osim što je u glavnoj konkurenciji za nagradu Palm d’Or, film se također natječe za Queer Palm. Riječ je o nagradi koja prepoznaje naslove koji se bave LGBTQ+ temama. S ovacijama koje su ga popratile, izgledno je da će film biti velika konkurencija ostalima. Tu mislimo na filmove poput Coppolinog Megalopolisa, Lanthimosovog Kinds of Kindness, ali i najkontroverznijeg filma ovogodišnjeg izdanja – The Apprentice koji prati život Donalda Trumpa čija se premijera tek treba održati.

Emilia Perez

Ni Audiardu, ni Saldañi, ni Gomez ovo nije prvo pojavljivanje na najprestižnijem filmskom festivalu na svijetu. Audiard je poprilično poznat kanskoj publici, osvojivši Palm d’Or 2015. za film Deephan, a i njegov prvi film iz 1994. je prikazan u Cannesu. Francuski redatelj je imao sveukupno šest filmova koji su svoju premijeru imali u Cannesu. Osim spomenutih, tu je i svjetski poznat A Prophet te sad i Emilia Perez.

Saldaña je prvi put u Cannes stigla 2013. na premijeru filma Blood Ties, a Gomez 2019. u Jim Jarmuschovom The Dead Don’t Die. Emilia Perez bi u kina trebao stići 28. kolovoza ove godine.

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori