Održana zagrebačka premijera filma ‘Elvis’ za kojeg se predviđa da će biti pravi ljetni hit

Održana zagrebačka premijera filma ‘Elvis’ za kojeg se predviđa da će biti pravi ljetni hit

Film Elvis u režiji australca Baza Luhrmanna nedavno je bio apsolutni vladar filmskog festivala u Cannesu. Upravo tamo je bio nagrađen višeminutnim ovacijama publike i s razlogom se željno iščekivao početak njegovog prikazivanja. U glavnoj ulozi je mladi glumac Austin Butler, a priča prati uspon Elvisa Presleyja prema najprepoznatljivijoj rock zvijezdi 20. stoljeća.

Život glazbene ikone

U zagrebačkom Kaptol Boutique Cinema sada je održana i hrvatska premijera. Izvrsne kritike struke i publike te sjajna glumačka postava dovoljno su dobar razlog da se zaputite u najbliže Cinestar kino i uživate u priči o glazbenoj ikoni, koja kroz svoju glazbu živi i danas. Ovo nije povratak u povijest, ovo je priča o Elvisu ispričana na najmoderniji mogući način. Tu je i nevjerojatan soundtrack na kojem sudjeluju neka od najpopularnijih imena svjetske glazbene scene. Među njima su Doja Cat, Tame Impala, Kanye West i Diplo, Chris Isaak, Eminem, Måneskin i mnogi drugi.

Kompliciran odnos koji je trajao dva desetljeća

Kad je sama priča u pitanju, ona u središte pozornosti stavlja kompliciran odnos između Elvisa Presleyja i njegovog menadžera Toma Parkera. Njega je, pak, utjelovio oskarovac Tom Hanks. Veliku ulogu u filmu ima i Elvisova supruga Priscilla, koju je utjelovila mlada glumica Olivia DeJonge.

Mnogi se slažu kako je u filmu Elvis vidljiv prepoznatljivi Luhrmannov ‘over the top’ stil koji se ovdje savršeno uklapa u cijelu priču o glazbenoj legendi. Glazbeni brojevi i sjajna glumačka postava ono je što hvale svi kritičari, stoga će film zasigurno postati hit i među domaćom publikom.

Foto: Bojan Zibar, Profimedia

Učitati još
Zatvori