Elvis će biti prava vizualna i vokalna filmska poslastica
Elvis će biti prava vizualna i vokalna filmska poslastica

Elvis će biti prava vizualna i
vokalna filmska poslastica

Kako je i najavljivano, na scenu se vraća Elvis Presley. Od vizionarskog i za nagradu Oscar nominiranog redatelja Baza Luhrmanna i studija Warner Bros. Pictures, ovog ljeta na velika platna stiže visokobudžetna biografska drama jednostavnog, ali veličanstvenog naziva „Elvis“, u kojoj glavne uloge nose Austin Butler i oskarovac Tom Hanks.

Film istražuje život i glazbu neponovljivog Elvisa Presleyja, a sve kroz prizmu njegovog kompliciranog odnosa sa zagonetnim menadžerom, pukovnikom Tomom Parkerom. Priča duboko zadire u složenu dinamiku njihova odnosa koja se proteže kroz 20 godina, od Presleyjevog uspona, pa sve do vrhunaca njegove slave. U središtu tog putovanja je i odnos sa jednom od najznačajnijih i najutjecajnijih osoba u Elvisovom životu, Priscillom Presley.

Uz Hanksa i Butlera u glavnim ulogama, u filmu se pojavljuje i nagrađivana kazališna glumica Helen Thomson koja glumi Elvisovu majku, Richard Roxburgh tumači Elvisova oca, a Olivia DeJonge glumi Priscillu. Uz njih se u filmu pojavljuju i Luke Bracey u ulozi Presleyjevog prijatelja Jerryja Schillinga, Natasha Bassett kao Elvisova prva djevojka Dixie Locke, David Wenham kao Hank Snow. Kelvin Harrison Jr. glumi BB Kinga, Xavier Samuel je u ulozi Scottyja Moorea, a Kodi Smit-McPhee glumi Jimmieja Rodgersa Snowa.

Elvis je u legendu ušao kao čovjek golemog glazbenog talenta i neopisive ljepote. Ukupno je prodao preko milijardu albuma i ploča, više nego iti jedan glazbenik u povijesti. Zahvaljujući iznimnom talentu, karizmi i podršci obožavatelja diljem svijeta Elvis i danas uživa veliku popularnost. Film „Elvis“, u distribuciji Blitz filma, u kina dolazi pretpremijerno 22. lipnja, i to u prestižnom IMAX formatu, ali i standardnom 2D.

Foto: IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori