Elite je nova serija za kojom su poludjeli svi obožavatelji Netflixa

Elite je nova serija za kojom su poludjeli
svi obožavatelji Netflixa

Elite je TV serija koja je potpuno osvojila zaljubljenike u napete radnje koje ne prestaju šokirati. Naime, riječ je o španjolskoj teen seriji u kojoj se isprepliće kritika društva, sociopatske ličnosti, odnos između bogatih i siromašnih. Netflix je opet oduševio prikazivanjem ove moderne serije s uvrnutom pričom koja već na samom svom početku uvodi ubojstvo koje dodaje težak i opor osjećaj dok pratite radnju serije.

Iz dana u dan raste popularnost TV serije Elite

Ovdje je misterija, akcija i romantika pomiješana u jednu slojevitu priču koja progovara s čim se sve nose današnji adolescenti. Svi likovi koji su daleko od mainstream profila tinejdžera ovoj su priči dali svoj doprinos i učinili je toliko posebnom, zapravo potpuno drugačijom i fascinantnijom od onih na koje smo navikli.

To objašnjava ogromnu gledanost ove serije pa ćete naići na verzije na engleskom, španjolskom, francuskom i njemačkom jeziku za sve one obožavatelje iz zemalja koji nisu navikli na titlove.

Red droge, feminističkog seksa, AIDS i brojni drugi društveni fenomeni koji su obično stavljeni na marginu kada su u pitanju teen serije, ovdje su dobili svoje mjesto i u svoj svojoj težini i ozbiljnosti naglašavaju genijalnost ove serije.

Kontrast između radničke klase i povlaštenog bogatog sloja

Cijela premisa zapravo je ukorijenjena u oštrom kontrastu između života radničke klase i besposlenog, povlaštenog bogatog sloja. Tri studenta iz siromašnih obitelji dobivaju stipendije kako bi pohađali Las Encinas, vrhunsku školu koja izgleda kao luksuzni hotel i puna je sinovai kćeri vrlo bogatih roditelja.

Razlog zbog kojeg su siromašni studenti dobili stipendije je da se njihova stara škola doslovno srušila. Krov je pao, a loša konstrukcija je posljedica korupcije u lokalnoj općinskoj politici.

Problemi s kojima se suočavaju likovi nisu nimalo jednostavni

Svaka epizoda uvodi nas u razgovor uvijek različitog pojedinca koji je na razgovoru u policiji o potencijalnim razlozima ubojstva. Misterija je vrlo dobro “zapakirana” i teško dokučiva zbog velike isprepletenosti brojnih problema s kojima se suočavaju likovi.

Elite zapravo prikazuje brojne društvene probleme u svakodnevnom životu tinejdžera. No, kada se likovi počnu suočavati s problemima s drogom, spolno prenosivim bolestima, neželjenim trudnoćama, socijalnom isključenosti i ljubavnim trokutim radnja postaje sve teža i složenija.

Redatelji serije su Darío Madrona i  Carlos Montero, dok glumačku postavu čine Danna Paola, Arón Piper, Miguel Herrán, Mina El Hammani, Ester Expósito, Jaime Lorente, María Pedraza, Miguel Bernardeau, Itzan Escamilla, Álvaro Rico, Omar Ayuso… U samo nekoliko tjedana prikazivanja već je najavljena i druga sezona serije jer tolike zavrzlame i inteligentna priča definitivno zaslužuju nastavak i još veći broj obožavatelja.

Foto: Screenshot

Učitati još
Zatvori