Netflix snima seriju prema najnovijem romanu izvrsne Elene Ferrante

Netflix snima seriju prema najnovijem
romanu izvrsne Elene Ferrante

Elena Ferrante jedna je od najvažnijih autorica suvremenih romana i za njezine romane iz tzv. ‘napuljske tetralogije’ svi smo čuli. Ferrante je proglašena i jednom od 100 najutjecajnijih osoba na svijetu po novinama New York Times, a istovremeno je njezin stvarni život potpuni misterij. Po best-selleru ‘Moja genijana prijateljica’ je 2018. snimljena odlična HBO-jeva serija koja je Ferrantine knjige približila široj publici.

Izvrsne vijesti stigle su prije nekoliko dana kad je objavljeno da će upravo Netflix raditi novu seriju prema njezinom posljednjem romanu ‘The Lying Life of Adults‘ odnosno ‘Lažljivi život odraslih.’

‘Lažljivi život odraslih’ uskoro stiže u Hrvatsku

Najnovije djelo autorice izašlo je krajem prošle godine u Italiji. Kroz mjesec dana kod nas je trebao stići prijevod knjige, ali pandemija je, kao i brojne druge projekte u kulturi, odgodila i dolazak knjige na naše police. Njezine knjige u Hrvatskoj inače izdaje Profil pa i ovaj prijevod izlazi u nakladi te kuće i to u rujnu.

Priča novog romana smještena je u 90-e godine prošloga stoljeća u Napulju. Vrti se oko mlade djevojke iz bogate obitelji koju pratimo u potrazi za misterioznom tetom koju jedva poznaje. Kako kreće u potragu za ženom koju njezini roditelji cijeli život pokušavaju zaboraviti, tako ujedno upoznaje i sasvim drugu verziju Napulja – onu radničku i industrijsku.

Što je otkrio Netflix?

Najvažniji streaming servis otkrio je da će na adaptaciji romana raditi s talijanskom produkcijskom kućom Fandango. Kreativci iste kuće radili su i na produkciji HBO-jeve serije ‘My Brilliant Friend.’

“Knjige Elene Ferrante inspirirale su i oduševile publiku u Italiji i diljem svijeta i presretni smo što možemo globalnoj publici na ekrane prenijeti njezino najnovije djelo”, poručili su iz Netflixa. Još uvijek nema drugih detalja poput glumačke postave ili datuma kad bi serija trebala izaći, ali Netflix je objavio i kratku videonajavu.

Dok čekamo brojne Netflixove novitete, provjerite najbolje serije koje smo izdvojili za bingeanje ovaj mjesec.

Foto: IMDb, Amazon

Učitati još
Zatvori