Fenomen serije Bijeli lotos: Otkrivamo zašto su svi poludjeli za drugom sezonom
Fenomen serije Bijeli lotos: Otkrivamo zašto su svi poludjeli za drugom sezonom

Fenomen serije Bijeli lotos: Otkrivamo zašto
su svi poludjeli za drugom sezonom

Druga sezona Emmyjem nagrađivane HBO serije Bijeli lotos (The White Lotus) premijeru je na HBO Max streaming platformi doživjela krajem listopada. U kratkom roku premetnula se u jedan od najpopularnijih novih naslova te krenula stopama prve sezone.

Naime, prva sezona se može pohvaliti sa 20 Emmy nominacija u 13 kategorija gdje je osvojila čak 10 nagrada, što je najviše za jedan naslov ove godine, uključujući nagradu za najbolju limitiranu seriju. Nadalje, Bijeli lotos je ovih dana i službeno proglašen najboljom limitiranom serijom na 80. dodjeli Zlatni globus. Ujedno, na istoj je dodjeli nagrađena i glumica Jennifer Coolidge, koja je pobjedu odnijela u kategoriji najbolje sporedne glumice u limitiranoj seriji.

white lotos
white lotus

Što nam donosi druga sezona?

Druga sezona vodi nas u Italiju te nam pruža mogućnost upoznati različite goste hotela u rasponu od tjedan dan. Svakim danom izbija tamnija strana savršenih putnika i hotelskih zaposlenika ovog idiličnog mjesta.

Sada na njihovoj lokaciji na Siciliji, hotel Bijeli lotos dočekuje dva para koji pokušavaju odlučiti jesu li prijatelji ili neprijatelji, trogeneracijsku talijansko-američku obitelj koja istražuje svoje sicilijanske korijene te VIP gošću koja putuje sa svojim suprugom (i pomoćnikom) u pratnji.

Iza kulisa, profesionalna, ali prkosna upraviteljica hotela pokušava zadržati dvoje mladih lokalaca, od kojih svaki nastoji napredovati na različite načine unutar luksuznog objekta.

white lotus
white lotus

Recept za uspjeh

Sadržaj druge sezone nije zavistan o događanjima u prvoj, no uspješno prati uhodanu šprancu koja je prethodno postavljena. Na isti način na koji je prethodna sezona prikazivala skupinu bogatih obitelji koje su uživale na odmoru u zvjezdanom odmaralištu i ova otkriva novu grupu imućnih gostiju koji će biti uključeni u još jedan tragični incident.

Obožavatelje prve sezone zasigurno će razveseliti o podatak kako se na male ekrane u ulozi Tanye McQuoid vraća Jennifer Coolidge. Uz nju, uloge u drugoj sezoni pojavljuju se F. Murray Abraham,  Haley Lu Richardson, Theo James, Aubrey Plaza i Leo Woodall. Tvorac, scenarist i režiser serije je Mike White, ujedno i izvršni producent uz Davida Bernada i Marka Kaminea.

Najavni video druge  sezone očekuje vas u nastavku:

Foto: PR

Učitati još
Zatvori