Vikend provodimo uz filmove pod otvorenim zagrebačkim nebom

Vikend provodimo uz filmove pod
otvorenim zagrebačkim nebom

Popularna manifestacija Drive in kultura obišla je nekoliko gradova, a pred nama je veliko finale koje će se održati u Zagrebu. Nakon Siska, Pule i Osijeka, ovaj drive in festival donosi filmove pod otvoreno zagrebačko nebo. Mjesto radnje je parkiralište Hale V Tehničkog muzeja, koje postaje najveće drive in kino. Program će se održati u petak i subotu, 27. i 28. svibnja.

Posjetitelje još jednom očekuje neodoljivi filmski i show program, pokloni iznenađenja i najbolja zabava u gradu. Drive in kultura podijeljena je na dva dijela. Prvi je onaj za odrasle koji se održava u petak, dok je subota rezervirana za djecu.

Mjesto za sve filmoljupce

Program u petak otvara domaći kratkometražni film Mikrokazeta – najmanja kazeta koju sam ikad vidio. Nastao je pod redateljskom palicom Igora Bezinovića i Ivane Pipal. Riječ je o filmu koji kroz spoj igranog filma i tehnike animacije pripovijedaju posve nekonvencionalnu priču o glavnom liku Zokiju i njegovoj istrazi o podrijetlu jedne mikrokazete. Ujedno je riječ i o jednoj sasvim pomaknutoj romansi u kojoj se traži jedna Petra.

Drugi dio večeri rezerviran je za dugometražni film norveškog redatelja Joachima Triera. Riječ je o crnohumornoj komediji Najgora osoba na svijetu. Priča slijedi slatko-gorku životnu svakodnevicu glavne junakinje, dvadesetogodišnje Julije čiji život u suvremenom Oslu obilježava potraga za ljubavlju i smislom. Njezina profesionalna predomišljanja i ljubavne nedoumice traju do trenutka promjene, kada upoznaje petnaest godina starijeg Aksela.

Program za najmlađe

Druga je večer rezervirana za klince, a na filmsko platno dolaze Neparožderi. Riječ je o animiranom filmu o nevidljivim stvorenjima koja potpisuju odgovornost za nestajanje naših čarapa u ormarima i ladicama. Ispričana je kroz avanture malenog Hihića koji kreće u potragu za stricem. Film je nastao u češko-slovačko-hrvatskoj koprodukciji u režiji Galine Miklínove, s hrvatskim glumcima Goranom Navojcem, Ronaldom Žlaburom, Žarkom Potočnjakom i Majom Posaveckao naratorima.

Posjetitelje će u svijet filma uvesti Filip Lugarić, diplomant zagrebačke Akademije dramske umjetnosti i dugogodišnji član Istarskog narodnog kazališta te Josipa Anković, dobitnica nagrade na Festivalu glumca za vlastiti autorski projekt Fešta u Teatru Exit.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori