Ovih pet domaćih dokumentaraca obavezno trebate staviti na watch listu

Ovih pet domaćih dokumentaraca obavezno
trebate staviti na watch listu

Sutra počinje Liburnia Film Festival u Opatiji na Ljetnoj pozornici. U konkurenciji za nagrade, do 28.kolovoza, bit će prikazana 22 dokumentarna filma. Među njima će svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru imati njih deset. Ovo su domaći dokumentarci po našem izboru na koje bi svakako trebali obratiti pažnju.

5.4, Lucija Ana Ilijić, Mark Modrić

Stanovnike Zagreba naglo je iz sna prenuo snažan potres u rano nedjeljno jutro. U pokušaju da se sačuva kolektivno sjećanje na događaje koji su uslijedili usred pandemije korona virusa, nekoliko glasova prepričava svoj doživljaj potresa i kakav trag je ostavio na njih.

Kaj ja to radim, Mario Papić

Otac, kćer i plač. Petnaestominutni dokumentarac redatelja Maria Papića koji se susreće s novim situacijama u životu. Papić je inače autor 20-tak dokumentarnih i eksperimentalnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani na raznim festivalima.

Posljednja kino predstava, Jasmina Beširević

Tijekom zadnjih dana života zagrebačkog Kina Europa, pratimo Jožu, „neformalnog domara“ i dobrog duha tog kultnog okupljališta filmofila. Jožina ljubav prema filmu uvelike nadilazi okvire posla koji obavlja. Svjedočimo kraju ne samo jedne dugogodišnje karijere, već i ere koja nestaje gašenjem klasičnih kina.

Program tvog kompjutora, Inesa Antić

Sugestivni uzdasi pjevačice Marine Perazić i pulsirajući elektro pop kompozitora Davora Tolja u hitu “Program tvog kompjutera” sastava Denis & Denis bili su višestruki presedan na jugoslavenskoj glazbenoj sceni 80-ih godina – otvorena seksualnost androgine zvijezde i glazba rađena na u to vrijeme revolucionarnim kompjuterima generirali su brojne obožavatelje i lovorike s vrhova to…

Moj svemir, Yuliya Molina

Moj Svemir prati kompliciran odnos između majke ruske imigrantice i njezine kćeri, feminističke ulične umjetnice. Nastja je tridesetdvogodišnja umjetnica iz Hrvatske, koja je poznata po muralima vaginalno-cvjetnih motiva na ulicama Zagreba. Njezina majka Galja radi kao turistički vodič za grupe ruskog govornog područja i ne odobrava način života svoje kćeri. Obje imaju mnogo više zajedničkog nego što bih to sebi željele priznati.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori