5 filmskih večeri domaćih dokumentaraca

U Ičićima kraj Opatije od 25. do 29. 8. održat će se 13. Liburnia Film Festival, jedini hrvatski festival koji prikazuje isključivo domaće dokumentarce.

liburnija 1

Na dva sata vožnje od Zagreba i pola sata od Istre, tik uz more – u ičićanskoj lučici – gleda se presjek recentne domaće produkcije dokumentarnog filma, te se u opuštenoj atmosferi nakon filmova druži s autorima i brojnim festivalskim gostima, predstavnicima regionalnih i svjetskih festivala dokumentarnog filma.

liburnija 2

Tijekom dana organizirane su radionice dokumentarnog filma za velike i za male, te stručna predavanja, a nakon projekcija koncerti i druga popratna događanja.

liburnija 4

 

Na platnu 13. LFF-a čekaju vas 23 nevjerojatne filmske priče, ispred platna bit će vrijedna filmska ekipa koja je godinama radila na svojim filmovima, a u lučici stotinjak gostiju festivala. Ne samo redatelja, snimatelja i producenata, već i filmskih novinara, festivalskih selektora, tutora i organizatora. Svi smo mi bliski upravo zbog toga što stvarno volimo dokumentarce i što se svi zajedno jednom godišnje nalazimo na istom mjestu, pored mora, ispred filmskog platna, na radionicama ili pored šanka… Program festivala nalazi se na liburniafilmfestival.com

Liburnia Film Festival pokrenuo je, na platformi Indiegogo, crowdfunding kampanju s ciljem prikupljanja donacija te uvođenja financijskih nagrada za najtalentiranije autore dokumentaraca u Hrvatskoj, kako bi se podržao njihov dosadašnji rad, kao i budući filmski projekti.

liburnija 5

Učitati još
Zatvori