Što mislite koji će film osvojiti Oscara ove godine?

Što mislite koji će film
osvojiti Oscara ove godine?

Bohemian Rhapsody

Sedmog siječnja je počelo glasovanje za za Oscar nominirane filmove, glumce i glumice, režisere, scenariste, glazbenike, kostimografe i za sve one najbolje koji rade i stvaraju film. Do 25. veljače nećemo znati koji film i koji nominirani su pobijedili, no kladionice, prave i one iz zabave, posebno one među filmašima, već su usijane! Nakon nedavno održane svečane ceremonije Golden Globes nagrada, možemo i mi nagađati, u kojem smjeru će Oscari ići. Dodjela 91. najprestižnijih filmskih nagrada, ako ne na cijelome svijetu, onda svakako u onome zapadnome, ove godine će biti prilično uzbudljiva.

Oscari 2019. – predviđanja

A Star Is Born jako visoko kotira u nominaciji za najbolji film, a slijedi ga First Man, Green Book i Bohemian Rhapsody koji je krajem godine uzburkao filmsku javnost. Moramo spomenuti da su na ljestvicama predviđanja BlackkKlansman, Beautiful Boy i Roma pri dnu, no to se svakako može promijeniti.

A Star Is Born

A Star Is Born

Kao najbolji glumac najviše kotira Rami Malek sa svojom ulogom Freddyja Mercuryja u filmu Bohemian Rhapsody, iako su se vremenom on i Bradley Cooper izmjenjivali na prvome mjestu, sada prema predviđanjima objavljenima u raznim medijima koji pozorno prate razvoj situacije, izgleda kao da je Rami Malek već osvojio taj prestižni kipić. Slijedi ga, za očekivati, Bradley Cooper te Christian Bale u ulozi Dicka Cheneya u filmu Vice. Iako je Bradley Cooper u predviđanjima iza Ramija Maleka, njegova partnerica na velikom platnu, Lady Gaga, drži čvrsto prvo mjesto. Opasnost joj predstavlja jedino Glenn Close sa svojom ulogom u filmu The Wife. No, nakon dodjele nagrada Golden Globes koju je osvojila za svoju ulogu u filmu The Favourite, Olivia Colman se priključila utrci za prvo mjesto.

 

A Beautiful Boy

A Beautiful Boy

Što se režije tiče, tu su stvari nešto manje jasne, ili bi bolje mogli reći, da su režiserima šanse podjednake – Damien Chazelle (za film First Man), Spike Leigh (za film BlacKKKlansman), Bradley Cooper (za film A Star is Born) i Alfonso Cuaron (za film Roma).

Najbolji sporedni glumac mogao bi biti Mahershala Ali za svoju ulogu u filmu Green Book, slijedi ga Timothee Chalamet za ulogu u filmu Beautiful Boy, a iznenađujuće se posljednjih dana spominje i Richard E Grant, za svoju ulogu u filmu Can You Ever Forgive Me. Richard E Grant, zanimljivo, nikada prije nije bio nominiran za Oscara.

Roma

Emma Stone i Rachel Weisz imaju podjednake šanse za svoje uloge u filmu The Favourite, a često iskače i ime britanske glumice Cynthije Erivo za njezinu ulogu u filmu Widows. Amy Adams slijedi sa svojom ulogom u filmu Vice, te Claire Foy za ulogu u filmu First Man.

The Favourite

The Favourite

Skoro pa nedvojbeno se predviđa nagrada ili filmu Isle of Dogs ili filmu The Incredibles 2. Kategorija najboljeg dokumentarnog filma je uvijek bila prilično škakljiva jer su često sva predviđanja bila potpuno kriva. Sada se spominju Free Solo; Minding the Gap National geographica i Punishment od Hulua. Slijedi ih PBS-ov Dark Money. Skoro pa svi mediji, kritičari, pasionirani filmofili i sl. spominju film Roma kao najbolji film na stranom jeziku/najbolji strani film. Slijedi ga Cold War Pawela Pawlikowskog. Ruth Carter je ime kostimografkinje koja se najviše spominje, a sve radi njezinog odličnog djela na filmu Black Panther. Očekujemo sudjelovanje i filma The Favourite, jer zapravo, jako često povijesne kostimirane drame dominiraju upravo ovom kategorijom. Kako oscarovska groznica biva sve jača, tako se još neki filmovi spominju u toj kategoriji, a posljednjih dana je to Bohemian Rhapsody.

Ovo su kategorije o kojima se isto tako najviše i priča, šuška, predviđanja su upravo ovdje i najaktivnija a koliko će nas sama dodjela iznenaditi te tko će zapravo odnijeti kipić Oscara kući – vidjet ćemo 25. veljače. Sumnjamo da se gaf s filmovima La La Land i Moonlight više neće desiti, jer ako se desi – to će biti najveće iznenađenje od svih.

https://youtu.be/g09a9laLh0k

Učitati još
Zatvori