Donosimo prve kadrove nove sezone serije Dnevnik velikog Perice. Stiže već na jesen
Donosimo prve kadrove nove sezone serije Dnevnik velikog Perice. Stiže već na jesen

Donosimo prve kadrove nove sezone serije Dnevnik velikog Perice. Stiže već na jesen

Među brojim vijestima o stranim naslovima, obradovala nas je ona s domaćih terena. Riječ je o završetku snimanja druge sezone hvaljene serije Dnevnik velikog Perice, inspirirane legendarnim filmom Tko pjeva, zlo ne misli.

Nakon iznimno uspješne prve sezone, produkcijska kuća Real grupa gledateljima će na jesen, na programu Hrvatske radiotelevizije, donijeti šest novih epizoda. Hit serija se na male ekrane vraća početkom listopada s još uzbudljivijom radnjom, novim likovima koji će unijeti nemir u živote poznatih junaka i brojnim obratima koji će gledatelje ponovno prikovati za male ekrane.

Dnevnik velikog Perice

Što nam donosi nova sezona?

Radnja i dalje prati Pericu Šafraneka i njegovu estradno-ljubavnu priču koja će proći kroz velike kušnje. Događaji su smješteni u ljeto ljubavi, 1967. godinu, vrijeme koje mnogi pamte kao razdoblje velikih promjena, kulturnih previranja te dolaska nekih novih klinaca koji traže svoje mjesto pod suncem.

Perica i Nada su u sretnom braku, postali su roditelji, a Peričina karijera je na vrhuncu. No, povratak velikog glazbenog menadžera u Zagreb unijet će promjene u živote glavnih junaka serije. Vrijeme je to novih glazbenih pravaca, kada je rock’n’roll počeo svoj uspon i na domaćem terenu pa ćemo tako imati prilike vidjeti kako svoje mjesto na glazbenoj sceni traže mladići iz benda Sateliti.

Dnevnik velikog Perice

O snimanju nove sezone

Kroz pažljivo rekonstruirane setove, autentične kostime, šminku i glazbu tog vremena, serija će još jednom uspješno dočarati atmosferu i duh šezdesetih. Režiju i ovoga puta potpisuje Vinko Brešan.

Nakon 54 dana snimanja na atraktivnim lokacijama u Zagrebu, Rijeci i Opatiji, kreće post produkcija tona i slike. Umorni smo, ali sretni. U drugoj sezoni obuhvatili smo sve najpoznatije festivale, televizijske emisije i nikad zaboravljene pjesme iz tog vremena, kao i ljude koji su obilježili to razdoblje, poput Mire Ungara, Ive Robića, Alfija Kabilja i Zdenke Kovačiček. Jako smo zadovoljni autentičnim prostorima koje smo odabrali za snimanje i koji pružaju savršenu kulisu za četiri glavne teme kojima se bavi serija: glazbu, modu, ljubav i strast, poručio je Albino Uršić, autor i izvršni producent serije te kreativni direktor marketinške agencije Real grupa.

Neke od lokacija na kojima su snimljeni nostalgični kadrovi obuhvaćaju kultne građevine kao što su Guvernerova palača u Rijeci, zagrebački Oktogon i starozagrebačka ljepotica Esplanada, koje svojom autentičnošću odlično prenose energiju te 1967. godine. Gledatelji će imati priliku ponovno uživati u kadrovima s prekrasnog Gornjeg grada, ali i kultnog Maksimira i Zrinjevca.

Dnevnik velikog Perice

Tko čini glumačku ekipu?

Naslovne uloge iz prve sezone nastavljaju Živko Anočić kao Perica Šafranek, Iva Babić kao Nada Šafranek te Mirjana Bohanec Vidović kao Ana Šafranek. Na malim ekranima će im se pridružiti i Csilla Barath Bastaić, Dušan Bučan, Nikola Kojo, Ana Begić Tahiri, Goran Navojec, Pjer Meničanin i Hana Hegedušić.

U ulozi menadžera Eddyja Fullera gledati Radu Šerbedžiju, koji se ovom ulogom nakon dosta vremena vraća na domaće male ekrane.

Dnevnik velikog Perice

Povratak u šezdesete

Dnevnik velikog Perice serija je koja ne samo da oživljava prošlost, već i donosi univerzalne priče o ljubavi, obitelji i prijateljstvu koje su relevantne i danas.

Završetak snimanja druge sezone obilježava još jedan korak u stvaranju ove jedinstvene serije koja je već ostavila neizbrisiv trag na domaćoj televizijskoj sceni. Očekivanja su velika, ali sudeći po predanosti produkcijskog tima i dosadašnjem uspjehu, nema sumnje da će nova sezona nastaviti osvajati srca gledatelja. Dok čekamo jesen i premijeru novih epizoda, možemo se radovati povratku u šezdesete i novim pričama koje će nas podsjetiti na važnost ljubavi, obitelji i prijateljstva kroz prizmu prošlih vremena, izjavio je producent serije Krešimir Renzo Prosoli.

Foto: Biljana Šimić, Facebook

Učitati još
Zatvori