Filmovi i serije na Netflixu koje bi svaki kreativac trebao pogledati
Filmovi i serije na Netflixu koje bi svaki kreativac trebao pogledati

Filmovi i serije na Netflixu koje bi svaki
kreativac trebao pogledati

Za sve dizajnere i kreativce u duši nikada nije bilo lakše doći do raznog sadržaja i saznati sve što ih zanima kada je bilo koji oblik dizajna u pitanju. Bez obzira je li riječ o grafičkom dizajnu, dizajnu interijera, produkt dizajnu, dizajnu odjeće ili nečem drugom, uvijek je važno držati se nekih pravila estetike. Najjači streaming servis Netflix mjesto je gdje zaista možete pogledati svašta. Stoga ne čudi kako imaju i podosta filmova i serija u čijem je središtu upravo dizajn. Izdvojili smo neke koji su nas najviše zaintrigirali.

Abstract: The Art of Design

Riječ je o dokumentarnoj seriji koja u dvije sezone prati neke od najpoznatijih dizajnera i bavi se njihovim djelima. Riječ je o predstavljanju profila slavnih imena u ovom području te seciranje njihovog rada i postignuća. Kako izgleda njihovo kreativno stvaralaštvo, otkuda crpe inspiraciju za dizajn i kako su se uspjeli probiti na tržištu. Ovdje iz prve ruke možete saznati sve o kreativnoj industriji i njenim vodećim imenima.

Minimalism

Minimalism: A Documentary About the Important Things puni je naziv ovog dokumentarnog filma koji prati trend minimalizma koji je posljednjih godina zavladao brojnim aspektima života. Ovaj koncept nekako se uvukao u sve pore društva, a postao je i velika stvar u svijetu dizajna. Tako je uspješno zavladao i scenom grafičkog dizajna. Dokumentarac prati upravo tu priču, a usput nas upoznaje i s predvodnicima ovog trenda. Od aplikacija do logotipa, čini se kako je u svemu počeo prevladavati minimalistički pristup i dizajn. Kako i zašto, saznajte u ovom zanimljivom filmu.

Floyd Norman: An Animated Life

Ako volite Disney i njegovu tvornicu zabave, ovo je film za vas. Riječ je o fascinantnoj biografiji jednog od vodećih animatora ove tvrtke koji je ostavio dubok trag u industriji. Floyd Norman je američki animator koji je još davne 1956. godine postao prvi afroamerikanac na toj poziciji u Disneyju. Od tada je ostvario zavidnu karijeru radeći za brojne druge kompanije, a njegovu fascinantnu životnu i stvaralačku priču možete saznati u ovom dokumentarcu.

 

The Toys That Made Us

Riječ je o seriji koja ima tri sezone, a oduševljava sve one koji su odrasli uz neke od kultnih likova iz filmova, stripova i slično. Naime, The Toys That Made Us prati stvaranje igračaka nastalih prema tim likovima, ali i nekih originalnih igračaka koje su postale kultne. Tako su tu kultni Star Warsi, Barbie, Transformeri, LEGO i sve ono što nam je kao klincima pružalo sate i sate zabave. Priče iz ove serije automatski će vas vratiti u djetinjstvo te pokazati što se sve događalo iza kulisa te kako je izgledao proces stvaranja i lansiranja na tržište.

The Creative Brain

Otkuda potječe sva ta ljudska kreativnost? Upravo time se bavi dokumentarac The Creative Brain. Riječ je o dokumentarnom filmu koji se bavi znanstvenim aspektom kreativnosti i pokušava dati odgovor na brojna pitanja kroz seriju intervjua s kreativcima i stručnjacima na ovom području. Jedna premisa zapravo se provlači cijelim filmom – kreativnost nije smisliti nešto novo iz ničega, već stvaranje nečeg potpuno novog iz nečega što već postoji. Ovaj zanimljiv film daje jedno novu perspektivu na svakodnevne kreativne procese, a odlična je polazišna točka za sve dizajnere i kreativce.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori