Disney+ napokon je stigao u Hrvatsku, evo koje serije bingeamo već ovog vikenda 
Disney+ napokon je stigao u Hrvatsku, evo koje serije bingeamo već ovog vikenda 

Disney+ napokon je stigao u Hrvatsku, evo koje serije bingeamo već ovog vikenda 

Ovih dana u Hrvatsku je stigao Disney+, jedan od giganta streaming servisa. Nakon Netflixa i HBO Max-a, sada na raspolaganju imamo još jednu platformu koja donosi brojne klasike. U njima će vjerojatno najviše uživati klinci, budući da su svi Disneyjevi crtići sada na jednom mjestu. Međutim, nađe se tu ponešto za gledatelje svih uzrasta.

Disney+ posljednjih je godina također marljivo radio na produkciji vlastitog sadržaja, a rezultat su brojne hvaljene serije koje su osvojile gledatelje diljem svijeta. U nastavku smo izdvojili najbolje od njih od kojih se idućih tjedana nećemo odvajati.

Jessica Jones

Serija je temeljena na Marvelovom stripu o Jessici Jones, superjunakinji koju život odvede u drugom smjeru i postane privatni detektiv. Međutim, istovremeno se mora uhvatiti u koštac sa zlikovcem Kilgraveom. Serija ima tri sezone, a u glavnoj je ulozi glumica Krysten Ritter. U ostalim se ulogama pojavljuju i poznati glumci kao što su Carrie-Anne Moss, David Tennant, Erin Moriarty i brojni drugi.

Hawkeye

Riječ je o miniseriji koja je izašla u prosincu prošle godine i veoma brzo je postala jedan od gledanijih naslova na platformi Disney+. Serija je zapravo nastavak posljednjih Avengersa, odnosno prati događaje koji su uslijedili nakon posljednje filma Avengers: Endgame. Glumac Jeremy Renner reprizirao je svoju ulogu Hawkeyeja iz Avengersa, dok mu je uz bok mlada glumica Hailee Steinfeld u ulozi Kate Bishop. Serija ima šest epizoda i okuplja vrhunsku glumačku ekipu, zbog čega su i ocjene kritike bile visoke.

High School Musical: The Musical: The Series

Da, naslov možda zvuči suludo, međutim Disney se ovdje nadovezuje na svoju uspješni trilogiju tinejdžerskih filmova. Posljednji nastavak uspješnih High School Musical filmova izašao je 2008. godine, a postao je mjuzikl s najvećom zaradom u povijesti. Serija sada prati novu generaciju srednjoškolaca koji pripremaju vlastiti mjuzikl u okviru školske produkcije. Međutim, ono što je ovdje drugačije jest činjenjenica da je serija dijelom mockumentary, odnosno, ismijava sve događaje iz originalnih filmova. U jednoj od glavnih uloga je mlada glumica i pjevačica Olivia Rodrigo koja je u međuvremenu postala prava glazbena senzacija.

 

Boy Meets World

Za sve nostalgičare tu su i starije serije koje su obilježile cijeli jedan period. Jedna od njih je svakako Boy Meets World koja je s emitiranjem krenula sada već davne 1993. godine. U sedam sezona napeto smo pratili svakodnevne dogodovštine srednjoškolca Coryja Matthewsa. Njegovo balansiranje između prijateljstava, obitelji, prvih ljubavi te općenito odrastanja. Coreyja i njegove prijatelje pratili smo do odlaska na fakultet, a nema gledatelja kojemu se nisu uvukli pod kožu.

Obi-Wan Kenobi

Minisererija koja je ove godine krenula s prikazivanjem oduševila je sve fanove Star Wars svijeta. Škotski glumac Ewan McGregor ponovno se vratio ulozi koja mu je obilježila karijeru, a trenutno imamo priliku pogledati  šest epizoda. Povratnik je i glumac Hayden Christensen koji je utjelovio Darth Vadera. Serija prati Vaderove pokušaje da se konačno obračuna s Kenobijem, dok on pokušava spasiti princezu Leiu koja je oteta. Riječ je o razdoblju koje prati događaje između filmova Revenge of the Sith i A New Hope.

 

The Mandalorian

Serija o kojoj već znamo gotovo sve apsolutni je hit od 2019. godine. Riječ je o prvoj seriji koja je ponikla iz Star Wars franšize. Radnja kreće pet godina nakon događanja iz filma Return of the Jedi iz 1983. godine. Priča prati istoimenog lika kojeg je utjelovio glumac Pedro Pascal te njegove pokušaje da zaštiti ‘Dijete’. Riječ je o stvorenju iste vrste kao što je Yoda iz originalnog serijala. Serija za sada ima dvije sezone, a okrunjena je i prestižnim televizijskim nagradama.

Foto: Profimedia, IMDB

 

 

Učitati još
Zatvori