Neprepoznatljivi Daniel Radcliffe u ulozi ekscentričnog glazbenika

Neprepoznatljivi Daniel Radcliffe u ulozi
ekscentričnog glazbenika

Weird: The Al Yankovic Story nadolazeći je film u kojem će glavnu ulogu imati britanski glumac Daniel Radcliffe, čiju je karijeru obilježila uloga Harryja Pottera. Sada je izašao i prvi trailer za spomenuti film koji već na prvu izgleda kao komedija koju jedva čekamo!

Kovrčava, čupava kosa i gusti brkovi transformirali su Radcliffea u glazbenika kojeg suproslavile parodije. Weird Al Yankovic svoju je karijeru započeo još 70-ih godina, a njegove parodije na popularne pjesme uvijek su bile praćene urnebesnim video spotovima, što su ljudi diljem svijeta prepoznali kao vrhunsku zabavu. Ovaj glazbenik najpoznatiji je po svojem sviranju harmonike, a u karijeri je prodao više od 12 milijuna albuma. Na polici ima i pet Grammyja, kao i šest platinastih ploča.

Neočekivan uspjeh ekscentričnog glazbenika

Glazbeni kritičari godinama su debatirali o tome u čemu zapravo leži tajna uspjeha Weird Al Yankovica i njegovih parodija. Riječ je zapravo o ismijavanju pop kulture na originalan način. Upravo video spotovi koje je sam režirao nekada su, od prve do zadnje scene, bili kao i originalni spotovi pjesme koju je malo preradio, ali s njim u glavoj ulozi. Publika je upravo u tome prepoznala vrhunski humor, ali i jedan bijeg od često vrlo sličnih pjesama koje su se konstantno vrtile na radijskim postajama.

Nadolazeći je film opisan kao ‘nikad ispičana priča’ o Yankovicu, koja prati njegovu karijeru od samih početaka. Redatelj Eric Appel naglasio je kako je sam film prije neka vrsta mockumentaryja, nego klasičnog biografskog filma.

Impresivna glumačka postava

Osim Daniela Radcliffea, u filmu se pojavljuju brojni poznati glumci. Tako ćemo u ulozi Madonne gledati Evan Rachel Wood, Rainn Wilson je poznati radijski voditelj Dr. Demento, dok su Alove roditelje utjelovili Julianne Nicholson i Toby Huss. Iako je samo snimanje nedavno završeno, još se ne zna kada ćemo točno moći pogledati ovaj filmski uradak. Sam Weird Al Yankovic za film je napisao dio scenarija, tako da ne sumnjamo kako će biti riječ o prvoklasnoj komediji.

Foto: Profimedia/IMDB

Učitati još
Zatvori