Uoči Dana kulture na Pešči u kvart stiže najbolje od Animafesta
Uoči Dana kulture na Pešči u kvart stiže najbolje od Animafesta

Uoči Dana kulture na Pešči u kvart
stiže najbolje od Animafesta

Dani kulture na Pešči jedno su od omiljenih kulturnih događanja u Zagrebu, a sada je na rasporedu još jedno izdanje koje kreće u ponedjeljak, 13. lipnja. Mjesto radnje je Centar kulture na Peščenici, a posjetitelje očekuje bogat kulturni program.

Manifestacija se ove godine održava po 15. put, a još jednom joj je u fokusu predstavljanje potpunog kreativnog potencijala ove zagrebačke četvrti. Organizatori će još jednom težiti senzibilizaciji stanovnika ovog dijela grada prema kulturi, glazbi, plesu i umjetnosti.

Brojne produkcije uz jednu posebnu predstavu

Glazbene i plesne produkcije, kazališne predstave, dramski studio, radionice, izložbe, predavanja i predstavljanje književnih djela samo je dio onoga što posjetitelje očekuje od idućeg tjedna.

Vrhunac manifestacije Dani kulture na Pešči biti će u petak 17. lipnja, kada će publika imati priliku pogledati predstavu Anuilh/Sofoklo: Antigona, u izvedbi Divan teatar, redatelja Christiana Jean-Michel Jalžečića. Ova je izvedba okrunjena nagradom za najbolju predstavu na 54. Festivalu kazališnih amatera Zagreba.

Za sam kraj programa na rasporedu je izložba polaznika Likovnog studija Centra Knap. Tu je i swing koncert u atriju Centra, na kojem će atmosferu zagrijati sjajne Gelato Sisters. Ulaz na sva događanja je besplatan, a kompletan program možete potražiti na službenim stranicama Centra kulture na Peščenici.

Animafest na Peščenici

Uvertira u ovogodišnje Dane kulture na rasporedu je već ovog vikenda. U subotu, od 19:30 sati, u parku na Moslavačkom trgu posjetitelji mogu uživati u Priči prije spavanja. Riječ je o pričama iz tople Polinezije, nakon čega će se izraditi cvjetni vijenci kako bi se svi prisutni ukrasili za ono što slijedi. Ove godine najmlađi imaju poseban razlog za veselje. Zahvaljujući Animafestu, oni će moći uživati u projekcijama raznih vcrtića iz cijelog svijeta, u večeri pod nazivom Crtić prije spavanja. Za projekcije, koje su također besplatne, potrebno je ponijeti tek dekicu i udobno se smjestiti.

Foto: PR, Facebook

Učitati još
Zatvori