Ovo je jedan od najiščekivanijih filmova na Netflixu ovog ljeta
Ovo je jedan od najiščekivanijih filmova na Netflixu ovog ljeta

Ovo je jedan od najiščekivanijih
filmova na Netflixu ovog ljeta

Za tjedan dana na Netflixu ćemo moći pogledati još jednu adaptaciju romana autorice Jane Austen. Riječ je o filmu Persuasion nastalom prema posljednjoj dovršenoj knjizi poznate britanske autorice. Nakon film a Emma iz 2020. godine i brojnih adaptacija kultnih Ponosa i predrasuda, sada će i ovaj manje poznati roman dobiti svoju ekranizaciju. Prašinu je dodatno podigla informacija kako glavnu ulogu u filmu ima Dakota Johnson.

Ljubavna priča o drugim prilikama

Film će na Netflixu biti dostupan 15. srpnja, od nedavno je objavljen i prvi trailer za ovu dramu. Film je sniman na lokaciji blizu grada Batha u Engleskoj, u blizini mjesta na kojem je nekad živjela i sama Jane Austen. U središtu priče je mlada Anne Elliot (Johnson), koju karakterizira iznimna zrelost, ali i nezadovoljstvo sredinom u kojoj živi. U jednom trenutku se ponovno susretne sa svojim nekadašnjim zaručnikom, s kojim je raskinula sve veze zbog pritiska obitelji. Iako je svo vrijeme patila zbog takvog raspleta događaja, sada se nađe u poziciji u kojoj ima više životnog iskustva te jednostavno više nije ista osoba. Zato mora dobro razmisliti i donijeti pravu odluku, bez obzira na svoju obitelj, ali i nekadašnje osjećaje.

Moderan pristup klasičnom romanu

Inače, film je opisan kao klasična priča s modernim pristupom. U ovoj verziji priče Persuasion Anne je prikazana kao žena s modernim pogledom na svijet koja istovremeno živi s nekad bogatom obitelji koja je poprilično snobovska.

Osim Dakote Johnson, u filmu uloge također imaju i Cosmo Jarvis, Henry Golding, Richard E. Grant, Mia Mckenna-Bruce te Nikki Amuka-Bird.

Dakota Johnson o ulozi je rekla kako ju je na prvu privukao pristup redateljice Carrie Cracknell u kojoj se glavni lik u raznim trenucima obraća direktno publici. Također, rekla je kako je film itekako relevantan i danas. Naime, u njegovom je središtu mlada i jaka žena o kojoj se uvijek priča. Kako se Dakota snašla u ovoj ulozi saznat ćemo sredinom srpnja na Netflixu.

Učitati još
Zatvori