Stiže pretpremijera filma ‘Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne’

Stiže pretpremijera filma ‘Čudesne
zvijeri: Dumbledoreove tajne’

„Čudesne zvijeri“ ponovno donosi napetu priču koja golica maštu. Slavna autorica Harry Potter serijala, J.K. Rowling i studio Warner Bros. pripremili su novu poslasticu za sve ljubitelje svijeta čarobnjaka. Vrijeme je za povratak u magiju! Ovo je uvijek bilo zamišljeno kao luk od pet filmova, koji bi trebao završiti epskim dvobojem između Albusa Dumbledorea i njegovog neprijatelja/bivšeg ljubavnika Gellerta Grindelwalda na kraju Drugog svjetskog rata.

Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne

Kroz knjigu „Harry Potter i darovi smrti“ čitatelji su mogli saznati da su Albus i Gellert nekoć bili vrlo bliski, prije no što su postali najgori neprijatelji. U nadolazećem filmu, profesor Albus Dumbledore shvaća da veliki mračni čarobnjak Gellert Grindelwald želi preuzeti kontrolu nad čarobnjačkim svijetom.

Kako ga ne može sam zaustaviti, pomaže mu Newt Scamander, koji predvodi neustrašivu ekipu čarobnjaka uz pomoć jednog „bezjaka“. Na nevjerojatnoj misiji susrest će se stare i nove čudesne zvijeri od kojih je dio na Grindelwaldovoj strani. Dumbledore međutim zbog velikog rizika i opasnosti neće dugo ostati po strani.

Čudesne zvijeri: Dumbledoreove tajne studija Warner Bros Pictures, u distribuciji Blitz filma,  donosi nove pustolovine, a kako i sam naslov govori, gledatelji će imati priliku saznati dosad nepoznate detalje iz života Albusa Dumbledora, kojeg smo u romanima i filmovima o Harryju Potteru, upoznali kao ravnatelja Škole za vještičarenje i čarobnjaštvo u Hogwartsu. U ovome nastavku pratimo mladog profesora Dumbledora (Jude Law), svjesnog zlih namjera mračnog čarobnjaka Gellerta Grindelwalda (Mads Mikkelsen), koji se sprema pokoriti čarobnjački, ali i bezjački svijet.

Budući da ga ne može sam zaustaviti, povjeri magizoologu Newtu Scamanderu (Eddie Redmayne) zadatak da predvodi neustrašivi tim čarobnjaka i vještica te jednog hrabrog bezjačkog pekara u opasnoj misiji tijekom koje će se susresti s već nama poznatim, ali i novim zvijerima te sukobiti s Grindelwaldovom sve većom legijom sljedbenika. Međutim, ovaj nastavak, donosi nam i uvid u intrigantnu prošlost omiljenog i pomalo luckastog profesora Dumbledora, kao i njegovu poveznicu s Grindelwaldom.

Film koji ćemo gledati u travnju

Radnja ovog nastavka je puno dinamičnija. A uz sjajan scenarij i režiju, ono što dodatno pojačava doživljaj filma je kostimografija i scenografija. Film je režirao David Yates po scenariju koji su napisali J.K. Rowling i Steve Kloves. Producenti su David Heyman, J.K. Rowling, Steve Kloves, Lionel Wigram i Tim Lewis. Izvršni producenti su Neil Blair, Danny Cohen, Josh Berger, Courtenay Valenti i Michael Sharp.

Prava čarolija odvijat će se u CineStaru Zagreb u Branimir Mingle Mall-u, gdje će biti postavljen magični filmski kutak te eksponati poput čarobnih štapića, picketa, sniflera, maketa Hogwartsa te brojne druge replike. Održat će se izbor najboljeg kostima s početkom u 19 sati, a pobjednika očekuje vrijedna nagrada – Newt Scamanderov ekskluzivni set za pisanje, u koferu! Fanovima će se u CineStaru u Branimiru Mingle Mall-u pridružiti i povorka članova Ministarstva magije, obučenih u prigodne kostime, koja kreće od Gajeve ulice, točnije od Fan & Fun shopa u 18 sati te će se prošetati ulicama Zagreba. 

Prodaja ulaznica za sve pretpremijerne projekcije u Hrvatskoj od 8. do 10. travnja 2022. je već otvorena i ulaznice jako brzo nestaju. Jedino što ti preostaje je poletjeti do odabira svojeg mjesta u dvorani i otkriti tajnu koja se skriva iza magije. Želite li biti dio ove magične avanture, ulaznice su dostupne ovdje.

Foto: IMDb, PR

Učitati još
Zatvori