Ovako bizaran film dugi niz godina nismo vidjeli

Ovako bizaran film dugi niz
godina nismo vidjeli

Istinita priča o medvjedu koji se sredinom osamdesetih predozirao uslijed konzumiranja kokaina dobila je holivudski zaplet i adaptirana je u blockbuster Cocaine Bear, koji u domaća kina stigao 23. veljače. Film je prema istinitom događaju adaptirala glumica Elizabeth Banks, a glumačku postavu predvode Ray Liotta i Keri Russell.

Događaj iz osamdesetih kao inspiracija za film

Iako smo već pomislili da su sve ideje realizirane u svijetu kinematografije i da nas apsolutno nijedno potencijalno otkriće ne može ni na koji način zapanjiti – američka glumica Elizabeth Banks  ponovo je u fokus vratila davno zaboravljenu bizarnu vijest o medvedu koji je sredinom osamdesetih godina pojeo plastične vreće koje su bile ispunjene kokainom – i na taj način osigurala da film Cocaine Bear postane jedan od najzapaženijih novih naslova.  

Čitav događaj koji je djelomično poslužio kao inspiracija za početak snimanja filma Cocaine Bear odigrao se 11. rujna 1985. godine. Bivši policijski službenik Andrew Thornton prevozio je velike količine kokaina privatnim avionom iz Kolumbije u Ameriku. Međutim, toga dana zadesio ga je manji kvar na avionu nakon čega Andrew donosi odluku da vreće pune kokaina izbaci u blizini Nacionalnog parka Knoxville. Pokušavajući napustiti avion Thornton je udario glavom o rep aviona i nakon toga na licu mjesta preminuo. 

Tu se nije završio bizaran splet okolnosti već se pretpostavlja je dva miliona dolara vrijedan kokain unutar šume prvi pronašao crni medvjed. Tri mjeseca kasnije pronađen je dobro očuvani leš medvjeda, a kako stoji u medicinskom izvještaju nakon autopsije smatra se da je preminuozbog velike količine kokaina u organizmu.

Cocaine Bear 

Film Cocaine Bear donosi razradu navedene priče u kojoj nakon velike količine uzetog kokaina medvjed započinje progoniti stanovnike okolnog mjesta. Rediteljica Elizabeth Banks imala je viziju da putem filma Cocaine Bear oda svojevrstan hommeage horor filmovima kao što su Jaws The Evil Dead, te općenito filmskom žanru koji se nalazi na granici između horora i crne komedije.

Prve recenzije mahom su pozitivne, no komentatori ističu kako ćete to mišljenje dijeliti samo ako ste odlučili pogledati zabavnu i nepretencioznu akcijsku komediju B produkcije. Najvani video čeka vas u nastavku:

Sadržaj pereuzet sa Journal.rs

Foto: IMDb, Instagram

Učitati još
Zatvori