Kako je izgledao naš prvi posjet kinu nakon pet mjeseci zatvorenih kino dvorana

Kako je izgledao naš prvi posjet kinu nakon
pet mjeseci zatvorenih kino dvorana

Odlazak u kino prije više od pet mjeseci bio je mnogima omiljeni izlazak, mala vikend tradicija ili pak lijeni način da ispunimo nedjelje. Preko noći smo gledanje filmova preselili na 13-inčne ekrane na čak pet mjeseci. Tih smo dana otkrili da je pretplata na Netflixu neprocjenjiva, ali i da odbrojavamo dane do povratka u multiplekse gdje film doživljava novu dimenziju. Ne samo tehnički gledano, već kao cijelo iskustvo uz ljude do nas i uživljeno komentiranje nakon filma.

CineStar, jedno od naših omiljenih kina, prošli je tjedan konačno otvorio svoja vrata. Posjetili smo ga odmah, a na repertoaru je bio film ‘Bijesan.’

Ostavljanje kontakta, distaniciranje, maske…

Reakcije na vijesti o otvaranju kina dale su nam naslutiti da će nas dočekati red kakav smo viđali uoči velikih filmskih premijera. Poput premijere ‘Bilo jednom u Hollywoodu’ koja je točno u ovo vrijeme prošle godine navukla male horde Tarantinovih fanova u Cinestar. Očekivano, scenarij je bio upravo suprotan. Reda na blagajni nije bilo pa smo tada bili jedini koji su kartu kupili na stari način u ‘novom normalnom, a prvi put u CineStaru nismo čekali desetak minuta da kupimo kokice i piće.

Zasigurno je to rezultat još uvijek postojeće nesigurnosti zbog pandemije, ali i činjenice da ovih dana nema premijera filmova koji bi se mogli komparirati s ‘Bilo jednom u Hollywoodu.’ Sigurni smo da će dolaskom filma ‘Tenet’ Christophera Nolana, stići i dulji redovi u lobbyju.

Novost koja će vas dočekati na ulazu u kino je ostavljanje svog broja mobitela kako bi vas mogli kontaktirati u slučaju da se utvrdi oboljenje u CineStaru. Maske su postale sastavni dio opreme zaposlenika, a online kupovina kokica dodatno je ubrzala stvari do ulaza u dvoranu.

I u dvorani novosti. Po jedno mjesto razmaka obavezno je između sjedala, što nije bilo problematično budući da nije bilo gužve. Uz svakojake mjere iskustvo odlaska u kino promijenilo se, ali zahvaljujući istima ležerno smo uživali u filmu.

‘Bijesan’ je uvertira u puno bolje filmske naslove

Vraćanje pred platno bit će za svakog redovitog posjetitelja kina pomalo nestvaran, ali sjajan osjećaj. Istovremeno, iako nam je bilo nevjerojatno da konačno sjedimo u takvoj kinodvorani, činilo se kao da CineStar nikad nije ni zatvorio. Kao da smo samo nastavili tamo gdje smo stali u ožujku. Taj će osjećaj, vjerujemo, biti dramatično bolji kad u kina dođe ‘Tenet.’ Za jedan od naiščekivanijih filmova 2020. svakako imamo i veća očekivanja nego za ovaj za koji smo se sada odlučili.

‘Bijesan’, s legendarnim Russellom Croweom u glavnoj ulozi, akcijski je psihološki triler koji prati Crowea u ulozi psihopata koji, razočaran vlastitim životom u kojem se osjeća nevidljivo i mizerno, počinje raditi strahovite zločine. Na njegovoj se meti nađe Rachel, mlada žena koja tog jutra vodi sina u školu. U velikoj gužvi u kojoj su zapeli na cesti Rachel počinje trubiti automobilu u kojem je, naravno, bio ubojica.  Iz tog neobičnog road-rage momenta nastaje čitava saga bježanja, skrivanja i ubijanja. ‘Bijesan’ je film koji će vas držati na vrhovima prstiju cijelo vrijeme i u čijoj je srži sama akcija i napetost, a ne životna pozadina ili živčani slom Russellovog lika.

Taj je film samo uvertira u novi CineStarov repertoar nastao i uz činjenicu da su ključne hollywoodske produkcije pauzirale snimanje najvećih filmskih hitova ili odgodile premijere na sljedeću godinu. U takvim okolnostima CineStar će ipak na naša platna dovesti eksplozivne filmske novitete: ‘Tenet’, ‘Mulan’ i ‘Antebellum.’

Iako su mjeseci ispred nas još uvijek obilježeni neizvjesnošću, a svakodnevica ispunjena dodatnim oprezom, povratak u kinodvorane mnogima je od nas mala, ali najdraža poveznica s nadom da ćemo uskoro živjeti samo najobičniju ‘normalu.’

Foto: CineStar, Unsplash

Učitati još
Zatvori