U ovoj romantičnoj komediji gledatelji biraju kako će priča završiti. Imaju 6 opcija
U ovoj romantičnoj komediji gledatelji biraju kako će priča završiti. Imaju 6 opcija

U ovoj romantičnoj komediji gledatelji biraju kako će priča završiti. Imaju 6 opcija

Pamtite li kad ste posljednji put pogledali dobru romantičnu komediju? Primjetno je kako nekoć popularni žanr romantičnih komedija prolazi određenu stagnaciju. Interes još uvijek postoji, no nova ostvarenja, premda bila najavljivana kao novi hitovi, nerijetko ostavljaju dojam potraćenog vremena.

Složit ćemo se da je za dobru romantičnu komediju potrebno malo – par s nepobitnom kemijom i radnja koja uključuje jedan od klasičnih ljubavnih tropea. Ipak, te dvije pretpostavke često bivaju stavljene u drugi plan te se produkcija usmjeri na sasvim druge kategorije. Čini se kako je tim smjerom krenuo i Choose Love, jedan od trenutno najgledanijih filmova na Netflixu.

choose love

Jedna priča, šest završetaka

Glavna junakinja Cami suočena je s teškim izborom – mora odabrati ‘onog pravog’ između tri različita ljubavna interesa. Hoće li to biti dečko kojeg bi “svaka majka za zeta poželjela”, onaj koji je pobjegao (odnosno The one who got away) ili karizmatična glazbena zvijezda – pita se i vas.

Naime riječ je o interaktivnoj romantičnoj komediji u kojoj gledatelji biraju kako će priča završiti. Film ima šest mogućih završetaka, koji uključuju povoljan razvoj romantične priče, ali donose i opciju prema kojoj glavna junakinja ostaje sama. (Ovom prilikom ne želimo vam spoliati moguće ishode).

choose love
choose love

Sjajna ideja, loša realizacija

Premda pohvaljujemo inovativnost u prezentaciji sadržaja, ne možemo sakriti žaljenje što je interakcijski pristup izveden na ovako lošem filmu. Naime, isti je stekao niz negativnih kritika, a uza sve svoje namjere originalnosti, u konačnici se čini kao još jedan zaboravljiv naslov…

Najveće zamjerke filmu Choose Love uključivale su jednodimenzionalnost prikazanih likova i radnju koja u trenutcima prelazi u pravi klišej. Ipak, ima i onih koji su u ovom filmu vidjeli pravi feel-good naslov, a svakako je pozitivna stavka što ga možemo ubrojiti u filmove koji nam neće oduzeti previše vremena.

Jasno je kako se ukusi razlikuju, no mi se i dalje pitamo – Kad ćemo napokon dobiti priliku pogledati dobru romantičnu komediju?

Foto: IMDb

Učitati još
Zatvori