Romantične komedije koje možemo gledati uvijek iznova

Romantične komedije koje možemo
gledati uvijek iznova

Ashton Kutcher Wallpaper @ go4celebrity.com

Romantične komedije koje uvijek možemo gledati

Nekim filmovima se možemo iznova i uvijek vraćati, a neki, iako lakše forme romantičnih komedija, već sada polagano zauzimaju mjesto na popisu kultnih filmova koje vrijedi opet gledati. Donosimo popis romantičnih komedija koje su kao stvorene za lagan i zabavan završetak vikenda…

No Strings Attached

No Strings Attached ili kod nas preveden Samo seks urnebesna je romantična komedija iz 2011. godine s Natalie Portman i Ashtonom Kutcherom. Film donosi radnju o paru koji pokušava održati svoj odnos striktno tjelesnim, no naravno da se uskoro zaljube jedno u drugo i požele imati nešto više…

natalie ashton cover 2

say-anything1

Reci bilo što…

Say Anything, kod nas preveden s Reci bilo što, film je iz 1989. godine s odličnim Johnom Cusackom i Ionom Skye u glavnim ulogama. Film je odlična ljubavna ljetna priča o strastvenoj i krakoj vezi koju ostvare John Cusack i Ione Sky prije nego ona ode na koledž. Odlična feelgood romantična komedija, taman za nedjelju uvečer.

say-anything-main-review

Annie Hall

Annie Hall kultni je film iz 1977. godine koji donosi priču o neurotičnom njujorškom komičaru Alvy Singeru koji se fatalno zaljubi u ponešto luckastu Annie Hall. Film je 1977. napisao, režirao i u njemu glumio glavnu ulogu Woody Allen. U filmu se uz glavne glumce pojavljuju još i Paul Simon, Tony Roberts, Shelley Duvall i mnogi drugi… Ova genijalna romantična komedija osvojila je 4 čak Oscara.

Annie Hall

Ta luda ljubav

Crazy, Stupid, Love tj. Ta luda ljubav još je jedna netipična romantična komedija s poznatim glumcima kao što su Steve Carell, Julianne Moore, Ryan Gosling i Emma Stone. Film započinje tako što Cal (Carell) saznaje da ga je Emily (Moore) prevarila te potom susreće mladog Jacoba (Gosling) koji mijenja njegov pogled na život i odnos prema ženama. Nakon nekoliko neočekivanih zapleta i komičnih trenutaka, film ipak ima sretan kraj koji će vam izmamiti veliki osmijeh na lice.

Crazy, Stupid, Love.

Moj najbolji prijatelj se ženi

My Best Friend’s Wedding tj. Moj najbolji prijatelj se ženi američka je romantična komedija snimljena 1997.  s Juliom Roberts u glavnoj ulozi. Julia Roberts je za ovu ulogu bila nominirana za Zlatni globus za najbolju glavnu glumicu, a Rupert Everet za Zlatni globus i Nagradu BAFTA za najboljeg glumca u sporednoj ulozi. Ovaj film se nalazi na četrnaestom mjestu na listi komercijalno najuspješnijih romantičnih komedija i ako ga još niste pogledali (u što jedva da vjerujemo!) danas je pravo vrijeme za ispraviti tu veliku pogrešku.

my best friend's wedding

Koja je ona prava?

Odlična komedija Definitely, Maybe tj. Koja je ona prava? koja donosi priču o političkom konzultantu koji svim silama pokušava objasniti razvod i prošle odnose svojoj jedanaestogodišnjoj kćerki. Ryan Gosling je naprosto neodoljiv u ovom filmu.

MV5BMjA1ODA0MTcyMF5BMl5BanBnXkFtZTcwMTU0MTkxNw@@._V1_SY1000_CR0,0,1536,1000_AL_

Ja u ljubav vjerujem

Sada već kultni Nothing Hill tj. Ja u ljubav vjerujem mora da ste već gledali, no ovo je jedan od onih filmova kojemu se uvijek i iznova možemo vraćati. I ima isti učinak – suze, maramice i salve smijeha.  Ona je svjetski poznata glumica, on vlasnik knjižare s luckastim cimerom i grupom najboljih prijatelja. I sve se zbiva u Londonu, najviše na poznatoj ulici Portobello. I da – Julia Roberts i Hugh Grant su vjerovatno jedan od najljepših i najsimpatičnijih filmskih parova.

nothing hill 2

Foto: Screenshot

 

Učitati još
Zatvori