‘Save Me’ je trenutno najpopularnija britanska krimi serija – i pogledat ćete ju u jednom dahu

‘Save Me’ je trenutno najpopularnija britanska krimi serija – i pogledat ćete ju u jednom dahu

Save Me

Britanska dramska krimi serija Spasi me (Save Me), dobitnica je nagrade Royal Television Societyja za najbolju dramsku seriju 2019. godine. Njen tvorac, scenarist, redatelj i glavni glumac, Lennie James (Line of Duty, The Walking Dead, Fear the Walking Dead) dobitnik je nagrade za najboljeg dramskog pisca.

Za uspješnu seriju, James je okupio već poznati produkcijski tim s kojim je radio na krimi seriji Na dužnosti (Line of Duty). Zbog iznimne uspješnosti Spasi me će uskoro dobiti i drugu sezonu koja se upravo snima.

U seriji pratimo Lennieja Jamesa koji tumači ulogu Nelsona Nellyja Rowea. Nelly voli piće i žene, ali je dobra srca – pomaže susjedima, za svakoga ima osmijeh na licu. Ipak, jutra započinje s viskijem i ćudljive je naravi. Nellyjev se život preokrene kad njegova kći Jody koju skoro nikad nije vidio misteriozno nestane. Istraga kreće, a on postaje jedan od osumnjičenika za njenu otmicu. Zbog toga odluči sam krenuti u potragu za svojom nestalom kćeri i ne preza ni pred čim kako bi otkrio istinu. U tom procesu, otkrit će više o sebi i onima oko sebe nego što je to ikada očekivao.

U ostalim ulogama su Suranne Jones kao Jodyna majka Claire, Stephen Graham kao Nellyjev najbolji prijatelj Melon te Jason Flemyng kao tehno-stručnjak i osuđeni seksualni prijestupnik Tam.

Spasi me je serija nabijena misterijem, konfliktima, humorom, boli i nasiljem, a sve se to spaja u vrlo inteligentan triler. Priča se vrti oko središnjeg misterija, no ima više slojeva, a svaki dodaje još intrige. James je odličan u ulozi kompleksnog Nellyja, a kritika hvali i genijalnu glumicu Suranne Jones kao Jodynu majku i Nellyjevu bivšu ženu. Njih dvoje nemaju ništa zajedničko i žive potpuno drugačije živote – što priču čini još zanimljivijom.

Originalna, misteriozna i napeta, nova serija ‘Spasi me’ s Lennyjem Jamesom u glavnoj ulozi, bit će sigurno mnogima prvi izbor za vikend bingeanje, a pogledat ćete ju u dahu – naime, prva sezona donosi samo šest epizoda. Ako se nas pita – taman.

Učitati još
Zatvori