Jako uzbudljiv početak nove sezone serije Billions

Jako uzbudljiv početak nove
sezone serije Billions

Billions – 1. epizoda 4. sezone nikako neće razočarati!

Prva epizode nove, četvrte sezone, nije razočarala, naprotiv. Ako su vam priča i gordijski čvor od zapleta ostali u magli, jako, jako brzo ćete uloviti nit priče od završetka treće sezone. Prva epizoda nosi naslov Chucky Rhoades’s Greatest Game i daje nam naslutiti u kojem pravcu će se radnja nastaviti. Chuck Rhoades, Jr. (Giamatti), Bobby Axe Axelrod (Damian Lewis), Wendy Rhoades (Maggie Siff) i Taylor Mason (Asia Kate Dillion) sada se nalaze na stranama suprotnim od onih gdje su počeli. Axe, bez obitelji, s čak šest tjelohranitelja igra novu igru, no u koju se vraća (tj. nikada nije otišao, samo se pritajio) ruski oligarh Grigor Andolov (John Malkovich), Chuck je ostao bez svoje titule državnog odvjetnika i mora ponovno zauzeti mjesto na vrhu pravnog sustava New Yorka kroz svoju odvjetničku privatnu praksu, a u čemu mu pomaže i nasilno ga gura ka vrhu otac Charles Rhoades (Charles Rhoades  i dalje glumi jednog od najdražih prezrivih televizijskih karaktera!), a sve dok Taylor (oni) uče da nekada treba i svoj identitet staviti na kocku kako bi se domogli svojeg komada torte.

No, ono što je bio pravi užitak gledati i slušati tijekom ove nove epizode jest dinamika radnje (nešto brža!?), sinergija kojom Axe i Chuck raspolažu i koja nam nagoviješta nešto veće i opasnije ako se njih dvojica udruže, te glazba koja i opisuje glavnu premisu prve epizode. Tijekom cijele epizode provlači se pjesma benda Fun Lovin’ Criminals – The King of New York. Početak epizode također je glazbeno upečatljiv. Uz Axovo nabrijano jutro i izlazak iz kuće u pratnji silnih tjelohranitelja kreće Ace of Spades Motörheada (i da – on na sebi nosi t-shirt upravo s vizualom pjesme!). Sljedeća scena jest Chuck koji plješće uz I Feel Good Al Greena i imitira bubnjanje po zraku. Ova dva glazbena polariteta savršeno zaokružuje The King of New York te se provlači do samog kraja.

Chuck i Axe nisu mnogo povezani tijekom ove epizode, samo jednim telefonskim pozivom, no dostatnim da shvatimo da se (skoro!) nalaze na istoj strani. Obojica su u ludom lovu – svaki na svojoj strani i provode dan loveći što informacije, što druge značajne i moćne osobe, a sve za svoju korist. U jednom trenutku nam kreatori daju uvid u situaciju u uredu tužioca – naime, Bryan Connerty (Toby Leonard Moore) se zaklinje na Bibliju na novoj funkciji, onoj koja je nekoć bila Chuckova. Očekujmo lov i s te strane! Da ne spoilamo previše znajte da ćete tijekom nove epizode nailaziti i na pomalo humoristične trenutke, slušat ćete odličan soundtrack, a dinamika kojom Axe i Chuck plešu kroz priču sigurno će rezultirati time da više neće biti Team Chuck i Team Axe, barem ne na početku sezone!

Učitati još
Zatvori