Izdvojili smo stranice na kojima možete potpuno besplatno gledati filmove i serije

Izdvojili smo stranice na kojima možete potpuno besplatno gledati filmove i serije

Hashtag #stayathome zavladao je internetom kao motivacija svima da se zaštitimo od epidemije koronavirusa i tako pomognemo najosjetljivijima i čitavom zdravstvenom sustavu. Iako boravak kod kuće u prvim danima proljeća može zvučati obeshrabrujuće, brojne su organizacije, streaming i telekom servisi iz solidarnosti ponudili besplatno gledanje filmova i serija. Dani provedeni kod kuće u inicijativi #ostajemdoma brže će proći, a sad imamo sasvim legitiman razlog za pravu binge groznicu.

Sad je najbolje vrijeme za ugodne filmske večeri kod kuće. U velikom filmskom vodiču izdvojili smo apsolutno sve informacije koje trebate za idealan movie night!

Pickbox NOW

Streaming servis Pickbox NOW među prvima se aktivirao i ponudio publici u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori besplatno korištenje servisa za vrijeme trajanja izvanredne situacije. u njihovoj ponudi nalaze se filmovi, serije i dokumentarne emisije s prijevodom na domaći jezik. Na Pickboxovoj platformi trenutno se nalaze brojni naslovi razvrstani u kategorije. Tu je čitava kolekcija inspirirana radom Agathe Christie. Ovo je idealna prilika na pogledate nagrađivani seriju Power i klasik Shawshank Redemption.

Kino Mediteran

Kino Mediteran nezaobilazna je stanica s obzirom na čak 38 sati besplatnog filma koji nude. Na njihovoj stranici na Vimeu Kino Mediteran izdvojilo je 20 filmova iz svoje ponude koji se mogu besplatno pogledati. Potrebno je unijeti kod KARANTENA, a broj kodova je neograničen. Većina filmova ima visoku ocjenu na IMDb-ju i Rotten Tomatoes, a mi vam preporučujemo da ne propustite besplatno pogledati trilere Vlast i Optužena te tursku dramsku komediju Leptiri.

Croatian.film

O novoj besplatnoj platformi za gledanje filmova koju je pokrenula Umjetnička organizacija Zagreb film festivala već smo pisali. ‘Hrvatski Netflix’ za kratkometražni film u kratkom je roku oduševio publiku, a periodično se puni novim naslovima koje ćemo bingeati kod kuće. Pogledajte koje smo filmove izdvojili kao najbolje koje možete pogledati na Croatian.film.

MAXtv

Hrvatski Telekom odlučio je svojim korisnicima ponuditi niz besplatnih, počevši od 16. ožujka, kako bi lakše prebrodili ostanak kod kuće. Do 1. travnja svi će korisnici moći koristiti Snimalicu za snimanje i praćenje sadržaja do 7 dana unazad, isto tako omogućeno im je i praćenje premijera, filmova, serija i crtića na Pickbox NOW, Nova i RTL Premium videopaketima. Besplatno će moći koristiti i Instrukcije.tv, platformu koja pomaže učenicima pratiti gradivo putem video instrukcija za osnovnu i srednju školu.

A1 Hrvatska

Cijeloj se akciji pridružio i A1 Hrvatska koji se najviše usmjerio na sadržaje za one najmlađe. Svojim korisnicima TV usluge A1 omogućio je besplatan pristup svim kanalima namijenjenim djeci. Najmlađi će vrijeme moći ispuniti uz kanale poput Baby TV, Nick Jr. (eng.) Pickaboo, Duck TV, JimJam, TIJI, KiKa i Vavoom. Također, korisnicima su već dostupni u Osnovnom paketu: Nickelodeon, RTL Kockica, Mini TV, CartoonNetwork, Boomerang i Nick Jr. Osim zabavnog sadržaja besplatan je i edukativni kanal Da Vinci Learning.

RTL Play

Tu je i servis RTL-a, RTL Play, na kojem je moguće gledati televizijske emisije koje ste propustili kao i holivudske blockbustere, dokumentarce i sadržaje za djecu te popularne serije. Njihov je servis možda i najbolja opcija za izbor feel good filmova. Ako ste jedni od onih koji su televizor odavno izbacili, na RTL Playju možete uživo pratiti program s njihovih televizijskih kanala.

HRTi

Pregršt filmova i serija možete pogledati na multimedijskoj platformi odnosno aplikaciji javnog servisa. HRTi nudi opcije gledanja i slušanja svih njihovih kanala, ali i bogatu videoteku s igranim serijama i filmovima. Potrebno je registrirati se, a HRTi je posebno zanimljiv izbor za one koji napokon žele pogledati i najbolje od hrvatske kinematografije. Iskoristite ovo vrijeme da pogledate nagrađivane filmove Zvizdan ili Sonja i bik.

ZagrebDox Pro

Iako je Međunarodni festival dokumentarnog filma ZagrebDox odgođen zbog epidemije koronavirusa, program ZagrebDox Pro seli se u online okruženje. Tako će se radionica za filmske profesionalce održava od 15. do 23. ožujka. Pored radionice, koja se održava online, mijenja se i sam format Pitching foruma koji će se po prvi puta održati uz pomoć višestrukih online platformi što polaznicima otvara nove kreativne mogućnosti da predstave vlastite projekte.

Podsjetimo, svake godine u sklopu programa ZagrebDox Pro u Zagrebu se okupljaju redatelji/ce i producenti/ce nezavisnih autorskih dokumentarnih projekata koji se nalaze u različitim etapama razvoja i produkcije dokumentarnih filmova. Pod vodstvom mentora, stručnjaka iz svijeta dokumentaristike, autori/ce sudjeluju u intenzivnoj višednevnoj radionici i pripremaju se za Pitching forum, javnu sesiju na kojoj vlastite projekte predstavljaju žiriju.

Dejan Aćimović i Nevio Marasović

Redatelj i producent Dejan Aćimović omogućio je besplatno gledanje dječjeg filma Anka i dokumentarnog fillma o hrvatskom paraolimpijcu, Darku Kralju. Film Anka možete pogledati ovdje uz lozinku andrijaa, a film Kralj možete pogledati ovdje uz lozinku milicaa.Filmovi redatelja Nevija Marasovića

Debitantski dugometražni igrani film redatelja Nevija Marasovića The Show Must Go On od sada je dostupan za besplatan streaming na Vimeo kanalu. A ovdje možete pogledati i redateljev dugometražni film Vis-À-Vis.

Factumovi dokumentarci

Factum, produkcijska kuća nezavisnog dokumentarnog filma, priključila se aktualnom trendu približavanja kulturno-umjetničkog sadržaja publici u Hrvatskoj i svijetu te u narednim danima uz kôd OSTANIDOMA otvara svojih pet najgledanijih i najtraženijih dokumentaraca za besplatno online .gledanje.

Kino.hr i besplatni filmovi

Mreža nezavisnih kina Kino.hr, odnosno tvrtka RADAR, omogućila je besplatan sadržaj na svojim stranicama. Svaki besplatan film bit će dostupan od subote do petka na službenoj stranici.

Restartova poklon kolekcija

Restart poklanja 20 besplatnih filmskih naslova koje možete pogledati uz poseban kod s njihove stranice, a ostatak kolekcije koja se sastoji od dokumentarnih filmova dostupan je uz minimalnu naknadu na službenoj stranici.

Kino Europa

Kino Europa vratila se djelovanju online! Svoj repertoar ponudili su uz plaćanje, a dio ponude ide sasvim besplatno uz promo kod. Svake srijede i nedjelje iz kina objavljuju kod za besplatno gledanje filma u trajanju od 72 sata. Na njihovoj službenoj stranici objašnjeno je i kako točno do besplatnih filmova.

Izvori: koronavirus.hr

Foto: Pexels, IMDb, Press

Učitati još
Zatvori