U kina je stigao Air, novi film Bena Afflecka i Matta Damona
U kina je stigao Air, novi film Bena Afflecka i Matta Damona

U kina je stigao Air, novi film Bena
Afflecka i Matta Damona

Ne tako slučajni sneakerhead Ben Affleck režirao je biografski film o jednom od najutjecajnijih sportskih brendova ikad. Priča o brendu Nike, odnosno njegovoj suradnji s velikim Michaelom Jordanom. Film Air ovih je dana stigao u domaća kina, a vjerujemo kako će uspješno privući kako ljubitelje sporta, tako i ljubitelje mode.

Naravno, njega će rado pogledati i svi filmoljupci jer je isti nastao u suradnji Benna Afflecka i Matta Damona, dvojice prijatelja zaslužnih za klasik Dobri Will Hunting.

Radnja filma smještena je u period osamdesetih godina, a Ben i Matt uloge su podijelili među sobom, baš kao u zlatno doba svojih suradnji. Damon tumačit lik Sonnyja Vaccara, zaslužnog za potpisivanje unosnog ugovora s Michaelom Jordanom. Ben Affleck će se pojaviti u ulozi suosnivača Nikea, jednog jedinog Phila Knighta. Također, ostatak glumačke ekipe uključivat će niz poznatih lica poput Chrisa Tuckera, Jasona Batemana, Viole Davis i Marlona Wayansa.

Jason Bateman je u ulozi Roba Strassera, direktora marketinga, dok je Viola Davis u ulozi beskompromisne majke koja zna vrijednost neizmjernog talenta svog sina i košarkaškog fenomena koji će postati najveća sportska legenda svih vremena.

Film Air vratit će nas u vrijeme kada je Vaccaro krenuo na dugo putovanje kako bi stekao povjerenje Jordanove obitelji, trenera i najbližih suradnika s namjerom da uvjeri tada veoma mladu NBA zvijezdu u usponu Michaela Jordana da potpiše partnerski ugovor. Ugovor koji je Nikeu osigurao poziciju najvećeg brenda sportske odjeće i obuće danas.

Za sve koji se dvoume, najavni video donosimo u nastavku:

*Članak je preuzet sa Journal.rs.

Foto: Blitz, IMDb, Instagram (@airmovie)

Učitati još
Zatvori