BBC snima novi dokumentarac o legendarnoj Amy Winehouse

BBC snima novi dokumentarac o
legendarnoj Amy Winehouse

Ove godine u srpnju obilježit će se punih 10 godina od smrti legendarne Amy Winehouse koja je svijet napustila u 27. godini. Prvi album Frank uspješno ju je pozicionirao na glazbenu scenu, no Back to Black ju je lansirao u apsolutnu orbitu i upisao ju u sve glazbene knjige rekorda. No, životna priča nije imala takvu uzlaznu putanju i u konačnici je nakon samo osam godina ispred svjetla reflektora izgubila borbu s opijatima.

Amy Winehouse: 10 Years On

Prvi puta smo iza kulisa njenog života i svih faktora koji su pridonijeli smrti zavirili u dokumentarcu Amy iz 2015., te možda i po prvi puta otkrili neke od situacija koje pjevačica proživljavala u tim turbulentnim godinama. Dokumentarac je u konačnici čak dobio i Oscara te ga se smatra jednim od najboljih glazbenih dokumentaraca danas.

Kako bi obilježili godišnjicu smrti, BBC je odlučio snimiti još jednu dokumentarnu priču o životu i djelu Amy, no ovog puta iz perspektive njene majke. Naime, Janis Winehouse boluje od multiple skleroze i stanje prijeti da joj oduzme sva sjećanja na Amy što je bio dio motivacije za snimanje ovog uratka.

Dokumentarac Amy Winehouse: 10 Years On prikazat će neke od dosad neobjavljenih snimaka iz obiteljske arhive, razgovore s bliskim prijateljima te intimne nastupe iz BBC arhive koji još nisu široko prikazivani. Premijera je planirana za srpanj ove godine.

Foto: Profimedia

Učitati još
Zatvori