Apsolutno svi oscarovski filmovi na Netflixu koje odmah možete gledati

Apsolutno svi oscarovski filmovi na
Netflixu koje odmah možete gledati

American Sniper 2

American Sniper

Još malo i održat će se 91. svečana dodjela filmskih nagrada Oscar. Povodom oscarovske groznice, a temperaturu je zasigurno podigla i sinoćnja dodjela nagrada BAFTA, donosimo cijeli popis filmova nagrađenih Oscarima, a koje možete naći na Netflixu. Dok našu pažnju trenutno okupiraju filmovi kao što su Green Book, Roma, Vice i The Favourite nije zgorega podsjetiti se na neka odlična ostvarenja zbog koji smo prijašnjih godina hrlili u kino. Za početak izdvajamo nekoliko filmova, a niže vas čeka cijeli popis, slobodno krenite redom!

American Sniper, Američki Snajper

Poslan u Irak kako bi štitio svoje suborce Chris Kyle uskoro je dobio nadimak Legenda, a postao je nadaleko poznat i s neprijateljske strane te mu ucijenjena glava. Usprkos životnoj opasnosti i obitelji koja je strepila kod kuće, Chris je odradio četiri misije u Iraku slijedeći moto američke mornarice ne ostavljaj ni jednog čovjeka iza sebe. No nakon što se vratio kući, svojoj supruzi Tayi Renae i djeci, Chris je shvatio a se radi o ratu u kojem ne može pobijediti. Film nastao prema istinitim događajima i koji portretira najuspješnijeg snajperistu u povijesti američke vojske bio je dugoočekivani film Clinta Eastwooda, a Bradleyju Cooperu uloga života u dosadašnjoj karijeri.

American Sniper 1

American Sniper

Silver Linings Playbook

Film američkog redatelja Davida Rusella Silver Linings Playbook dobio je nagradu publike na Filmskom festivalu u Torontu 2012. godine. Scenarij filma inspiriran romanom Amerikanca Matthewa Quicka, s humorom se bavi oporavkom jednog čovjeka koji se potpuno izgubio u svom profesionalnom i osobnom životu.

Pat Solatano (Bradley Cooper) je izgubio sve , kuću, suprugu i posao. Završio je u psihijatrijskoj klinici i osam mjeseci kasnije vratio se živjeti s roditeljima (Rober DeNiro i Jacki Weaver) , ali nezadovoljan time odluči učiniti sve kako bi vratio svoj stvari život. Upoznaje misterioznu djevojku Tiffany (Jennifer Lawrence), koja i sama ima mnogo problema i stvari se još više zakompliciraju.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Eternal Sunshine Of The Spotless Mind tj. Vječni sjaj nepobjedivog uma, film je koji donosi ljubavnu priču između dugogodišnjeg para Joela i Clementine koji nako jedne svađe odluče prekinuti vezu. No, Joel saznaje da se njegova bivša djevojka Clementine podvrgla eksperimentalnom zahvatu dr. Mierzwiaka kako bi izbrisala sjećanja na njihovu vezu. Da ga ne bi nadmašila, Joel se odlučuje za isti zahvat. Dok se Joelu brišu sjećanja, on iznova proživljava trenutke i shvaća da bi radije sačuvao sjećanje na trenutak koliko god to emotivno boljelo, nego ga izbrisao zauvijek. Jim Carrey i Kate Winslet kao glavni glumci su odlični, a u korist priče, glume i besprijekorne režije, Oscarom nagrađenog baš za ovaj film, Michela Gondrya govori još i 64 osvojenih nagrada i sveukupno 103 nominacija.

'Eternal Sunshine Of The Spottless Mind'

The Aviator

The Aviator još film o američkoj ikoni, onoj Howarda Hughesa. Priča prati njegov život od 1920-ih pa do 1940-ih godina. Još je to jedno filmsko ostvarenje s potpisom Martina Scorsesea, a u kojem glavnu ulogu nosi Leonardo DiCaprio. Napeta i uzbudljiva radnja, kakav je bio i Hughesov život, prekrasni kostimi, arhitektura, glazba… sve zajedno vjerno dočarava to ‘zlatno doba Hollywooda’, no i privatan, često neurotičan život jednog od najpoznatijih američkih bogataša.

aviator

Avijatičar

Popis filmova na Netflixu je prilično dug, no time je odabir uzbudljiviji! Među ovim naslovima pronađite svoj izbor za večeras ili za čak svaku večer do 24. veljače kada će se održati dodjela nagrada Oscar:

Boyhood
The Constant Gardener
The Duchess
Her
The Revenant
ICARUS
Room
The Hateful Eight
The Theory of Everything
Ex Machina
Icarus Netflix Original
Babel
AMY
Cold Mountain
20 Feet From Stardom
Atonement
Cool Hand Luke
Pulp Fiction
Undefeated
The White Helmets
Prelude to War
The Third Man
East of Eden
The Graduate
The Battle of Midway
L.A. Confidential
The Cider House Rules
Lincoln
MILK
Good Will Hunting
As Good As It Gets
Black Hawk Down
The Fighter
The Dark Knight
Apocalypse Now
Dallas Buyers Club
Howards End
The Pianist
Pan’s Labyrinth
Jaws
No Country for Old Men
The King’s Speech
The Departed
Annie Hall
Silence of the Lambs
Doctor Zhivago
Schindler’s List
Dances with Wolves
The English Patient
West Side Story

Učitati još
Zatvori