Animirani božićni filmovi uz koje će u blagdanima uživati cijela obitelj
Animirani božićni filmovi uz koje će u blagdanima uživati cijela obitelj

Animirani božićni filmovi uz koje će u
blagdanima uživati cijela obitelj

Svake godine omiljena blagdanska aktivnost je gledanje božićnih filmova s našim najmilijima. Kada prođu obiteljska druženja i otvaranje poklona, vrijeme je za provođenje zajedničkog vremena uz omiljene blagdanske filmove. Koliko god ih puta pogledali, neki animirani božićni filmovi toliko su nam se uvukli pod kožu da ih svake godine ponovo jedva čekamo.

Božić je blagdan u koji je utkana nostalgija. Postoje blagdanske tradicije, bezvremenske priče koje se pričaju iz godine u godinu i obilje uspomena koje treba ponovno proživjeti. Vjerojatno zato, kada dođe vrijeme da pogledamo božićni film, često posegnemo za animiranim božićnim filmovima — onima kojih se sjećamo da smo ih gledali kad smo bili mali. U nastavku smo izdvojili one u kojima će uživati cijela obitelj.

 Scrooge: A Christmas Carol (2022.)

Još jedna godina, još jedna adaptacija Božićne priče i to u obliku mjuzikla. Netflixov veliki blagdanski film 2022. glazbena je adaptacija Dickensova klasika. Autorica pjesama jest Leslie Bricusse, koja je ujedno zaslužna za pjesme “Candy Man” i “Pure Imagination” iz Willy Wonka and the Chocolate Factory.

Scrooge: A Christmas Carol (2022)

Robin Robin (2021.)

U ovom kratkom filmu, snimljenom u obliku stop-animacije, ptica koju su odgojili miševi počinje se pitati gdje pripada te kreće na odvažno putovanje samospoznaje. Ovaj polusatni animirani film pun je ugodne atmosfere, a dobio je čak i dobio nominaciju za Oscara za najbolji kratki animirani film.

Robin Robin

Shaun the Sheep: The Flight Before Christmas (2021.)

Obožavatelji ovce Shauna ne mogu se zasititi njegovih avantura. U ovom kratkom animiranom filmu Shaun kreće u potragu za većom čarapom, ali završi u velikoj pustolovini — pogotovo kada ovčicu Timmyja zamijene za kućnog ljubimca.

LEGO Star Wars Holiday Special (2020.)

LEGO ima svoju vlastitu, posebnu vrstu humora, a to je jasno vidljivo u ovom blagdanskom specijalu s temom Ratova zvijezda. Radnja prati Rey, Finna i Poea dok pokušavaju riješiti svakodnevnu situaciju, hoće li uspjeti?

A Trash Truck Christmas (2020.)

Ovo je za sve mališane koji vole kamione, automobile i druga vozila. U ovom božićnom kratkom filmu, Djed Božićnjak na sam Badnjak pri sudaru slijeće na otpad, a na Kamionu za smeće pokušava spasiti praznike.

Klaus (2019.)

Film redatelja Sergia Pablosa iz 2019. natjerat će vas da ponovo razmislite o bitnim vrijednostima koje su nam posebno bitne za vrijeme blagdana. Avanturističko, blagdanski i zabavno.

Alien Xmas (2020.)

Ovo je jedan simpatičan animirani filmski naslov. ‘Alien XMas’ je stop-motion božićni film koji možete pogledati i u društvu mališana i sigurno ćete se dobro zabaviti. Priča nas upoznaje s vanzemaljcima koji pokušavaju ukrasti Zemljinu gravitaciju i tako oteti cijeli planet. No u obranu naše Zemlje stane mali izvanzemaljac imenom X koji pokušava zaustaviti taj naum, stoga širi božićni ugođaj i prave vrijednosti!

Polar Express (2004.)

Na temelju dječje knjige Chris Van Allsburga, The Polar Express je priča koja se odvija na vožnji vlakom do Sjevernog pola. Nezaboravno putovanje vratit će vas ponovo u djetinjstvo i podsjetiti zašto volimo Božić i što nas to svake godine iznova raznježi. Pravi duh Božića u pravoj božićnoj bajci.

Frozen (2013.)

Postoji li uopće osoba koja nije barem jednom pjevušila Let It Go? Čini se da ćemo svi ponovno pustiti na repeat  ovu predivnu pjesmu, a i pogledati film barem nekoliko puta prije, ali i nakon Božića. Film koji je srušio neke regularne principe samim scenarijem, nosi sjajnu poruku. Oduševio je sve, a pogotovo one najmlađe kojima su Ana i Elsa i dalje najomiljeniji crtani likovi.

Frozen (2013.)
Frozen (2013.)

The Grinch (2018.)

Kako je Grinch ukrao Božić maštovita je priča koja je postala božićni klasik. Šarmantan, ali  u početku zločesti lik, svojom probuđenom toplinom osvoji sve ljude iz svoje okoline koji zajedno slave Božić.

The Nightmare Before Christmas (1993.)

Riječ je o glazbenom animiranom filmu iz 1993. koji je sniman tehnikom stop-animacije. Film govori o stanovnicima Grada noći vještica (Halloween Town), na čelu s Jackom Skellingtonom, koji pokušavaju prekinuti monotoniju slavljenja Noći vještica novim praznikom, Božićem. Koproducent je Tim Burton što se definitivno i primjećuje.

Za koji god film se odlučili, važno je da blagdane provedete u miru i okruženi ljudima koje volite.

Foto: IMDb, Youtube

Učitati još
Zatvori