Animafest otvara Ljetnu pozornicu kina Tuškanac – evo što gledamo ovaj vikend

Animafest otvara Ljetnu pozornicu kina Tuškanac – evo što gledamo ovaj vikend

Iako smo se svi poprilično bojali kako će izgledati kino sezona ovog ljeta zbog aktualne situacije, dobre vijesti stižu iz Centra za kulturu i film Augusta Cesarca. Otvara se Ljetna pozornica Tuškanac i tijekom tri ljetna mjeseca postat će nezaobilazno mjesto ljubitelja filma i kulture. Ljetne filmske noći počinju već ovaj vikend nizom gostujućih filmskih, glazbenih i ostalih kulturnih programa koji predstavljaju presjek zagrebačke festivalske scene. Sve završava kolovoškim programom.

Ljetnu pozornicu otvara Animafest

Ljetnu pozornicu tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. U lipnju će na pozornici svoje programe predstaviti i Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), Kulturno informativni centar (koncertno-multimedijalno događanje “Ljetno kino Europa”, 12., 13. i 29. lipnja), Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).

Festivali u srpnju i „Film u šumi“

Srpanj donosi nova izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će ljubiteljima SF-a, fantastike i horora donijeti pregršt zanimljivih naslova. Izbor iz svojih programa predstavit će i Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival te Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza. Kolovoz donosi novi filmski program, „Film u šumi“. Riječ je o presjeku recentnih i aktualnih filmskih hitova, s posebnim gostovanjima programa kina Kinoteka. U tom programu ćemo klasične naslove imati priliku otkriti u miru tuškanačke šume, pod zvijezdama. Bez obzira jeste li ljubitelji akcije, drame, humora ili arta, u šumi ćete pronaći film za sebe. Posebnost Ljetnog kina je da je dozvoljen ulazak i kućnim ljubimcima.

Program otvara „Ruben Brandt, Kolekcionar“

Program se otvara u petak 5.6. u 21:30 animiranim filmom Milorada Krstića “Ruben Brandt, kolekcionar” (Grand Prix za dugometražni film, Animafest 2019). Radnja prati slavnog psihoterapeuta koji je prisiljen ukrasti 13 slika iz slavnih svjetskih muzeja i privatnih zbirki kako bi zaustavio noćne more od kojih pati. Cijena filma je 10 kuna.

„Slavna invazija medvjeda na Siciliju“

Nekoć davno, dok su medvjedi još lutali planinama Sicilije, lovci su oteli Tonia, sina kralja medvjeda. Kako bi vratio svoga sina i osigurao blagostanje svojem narodu, kralj Léonce krene u boj protiv ljudi. Uz svoju moćnu vojsku i pomoć čarobnjaka iz bitke izađe kao pobjednik, no uskoro shvati da medvjedi ne mogu živjeti u zemlji ljudi. Redatelja filma, slavnog talijanskog ilustratora i stripaša Lorenza Mattottija za film je nadahnula istoimena priča Dina Buzzatija, stvorena za sve one koji vole smijeh, suze, legende i avanture. Ljetna pozornica Tuškanac prikazuje ovaj film u subotu u 21:30 a cijena karte je 30 kuna.

“Fantastična priča o Maroni”

Malena mješanka Marona doživi nesreću. Dok joj se u bljeskovima vraćaju uspomene iz života, prisjeća se različitih vlasnika koje je bezuvjetno voljela i uči nas lekciju o ljubavi, sreći i odanosti. Redateljica Anca Damian i belgijski ilustrator Brecht Evens koriste čudesan naivni stil kako bi nam predstavili svijet kroz oči psića. Film je na rasporedu u nedjelju u 21:30, ulaznica je također 30 kuna.

Foto: PR

Učitati još
Zatvori