Američka i hrvatska premijera filma “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa”

Američka i hrvatska premijera filma “Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa”

Dugometražni eksperimentalno-animirani film ‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ autora Dalibora Barića, simultano će imati online premijeru u Hrvatskoj i SAD-u u petak, 12. veljače. Istoga dana, film će imati kinopremijere u Zagrebu i Rijeci, nakon čega slijede redovne projekcije u nezavisnim kinima diljem zemlje.

‘Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa’ online premijeru imat će putem virtualnog kina Laemmle (Laemmle Virutal Cinema) koji je inače rezerviran samo za gledatelje iz SAD-a, no ovoga puta njihovom će se servisu moći pristupiti i iz Hrvatske. Online premijera zakazana je za petak, 12. veljače, a poveznica za stream pravovremeno će biti objavljena na službenoj stranici Laemmlea te na Facebook stranici filma. Istoga dana, film će se premijerno prikazati u zagrebačkom Kinu Metropolis u MSU-u (ili po završetku radova saniranja štete nastale u potresu) te u Art-kinu Croatia u Rijeci, uz gostovanje glumice Ane Vilenice.

Od 13. veljače, film će se moći pogledati u nezavisnim kinima diljem zemlje. Raspored za sada potvrđenih projekcija:

  1. 2. Osijek: Kino Urania
  2. 2. Rijeka: Art kino Croatia
  3. 2. Zagreb: Kino Kinoteka
  4. 2. Dubrovnik: Kino Sloboda
  5. 3. Pula: Kino Valli

Podsjetimo, Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa jedan je od 27 naslova koji će se razmatrati za nominaciju za 93. nagradu Oscar Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti, u kategoriji dugometražnog animiranog filma. Osim toga, Barićev uradak je nominiran za najbolji međunarodni dugometražni animirani film za nagradu Satellite koju dodjeljuje Međunarodna novinarska akademija (International Press Academy – IPA).

Radnja filma

Film je priča o Martinu, koji se pokušao boriti protiv sustava, a sada je u bijegu i konceptualnoj umjetnici Sari. Zajedno se pridružuju revolucionarnoj komuni na selu, dok im je policija na tragu. Inspektor Ambroz zna da su prava pitanja važnija od odgovora, jer možda ništa nije istina.

Dalibor Barić film je animirao, režirao i montirao te za njega napisao scenarij i skladao glazbu, a producirao ga je Ivan Katić (Kaos). Glasove likovima daju Rakan Rushaidat, Ana Vilenica, Frano Mašković, Nikša Marinović, Mario Kovač, Željka Veverec, Boris Bakal i Pavlica Brazzoduro Bajsić, a za zvuk su zaslužni Dino Brazzoduro i Ivan Zelić iz Studija Nazor. Film Slučajna raskoš prozirnog vodenog rebusa nastao je uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Rijeke.

Foto: HAVC

Učitati još
Zatvori