Još 2 dana do predstave s potpisom Eltona Johna u Komediji

Još 2 dana do predstave s potpisom
Eltona Johna u Komediji

N04_9376Aida_foto Ines Novkovic

Glazbena priča koja je osvojila cijeli svijet spremna je za novo zagrebačko poglavlje! Mjuzikl Aida, autora Eltona Johna i Tima Ricea, od subote će ponovno biti dijelom repertoara Kazališta Komedija, a, svečana izvedba pod ravnanjem maestra Dinka Appelta i u režiji Dore Ruždjak Podolski, očekuje nas 3. veljače 2018. godine s početkom u 19.30 sati. Nakon višetjednih plesnih, glumačkih i pjevačkih proba, sve je spremno za povratak jedne od najtužnijih ljubavnih priča koju ansambl Komedije posebno voli igrati.

Aida s potpisom Eltona Johna i Tima Ricea

Redateljica Dora Ruždjak Podolski ističe kako je prošlo gotovo punih trinaest godina od hrvatske premijere, a osim Vandu Winter i mladog Fabijana Pavla Medvešaka, svi su ostali interpreti isti: “Ansambl je djelomično obnovljen i zborski međutim, ova je predstava dosta čvrsta i strukturirana na dobar način tako da nije bio poseban problem obnoviti ju. Svi su se interpreti svega dobro sjećali i svi jako vole igrati ovu predstavu, a njihova zrelost se svakako osjeti na sceni jer zvuče bolje i zaokruženije. Mislim da je perjanica hrvatskog mjuzikla upravo ovdje na sceni Komedije, uključujući Renatu Sabljak, Vandu Winter, Đanija Stipaničeva i Ervina Baučića“ – izjavila je Dora Ruždjak Podolski koju jako veseli odluka ravnatelja kazališta Komedija Krešimira Batinića da vrati Aidu na repertoar: “Komedija je mjesto vrhunskog profesionalizma, a ova predstava je primjer toga. Dinko Applet je toliko savršeno spremio zbor, orkestar i soliste da smo je uspjeli obnoviti u zaista kratkom vremenu. Moram istaknuti i Mirjanu Zagorec koja je uspjela izuzetno dobro obnoviti kostime te nezaobilaznog Ivu Knezovića koji je prefekcionist i majstor scene i svjetla.“

N04_9038Aida_foto Ines Novkovic

N04_9203Aida_foto Ines Novkovic

Zahtjevnu ulogu negativca Zosera igra sjajni Ervin Baučić koji je kao i većina ansambla Kazališta Komedija sretan zbog povratka Aide: “Ovo je predstava koja mi je prirasla srcu i jako mi je drago da se obnovila. Veseli me i činjenica da me glas služi jednako kao i prije trinaest godina. Ekipa je odlična i sve fantastično funkcionira. Ova predstava ima nevjerojatnih trenutaka i kad ja, kao glavni negativac, ne mogu zadržati suze, siguran sam da neće biti suhog oka ni u dvorani kad se predstava bude igrala. Ovom prilikom bih savjetovao svima onima koji žele doživjeti jednu iskrenu i sveobuhvatnu emociju u kazalištu da obavezno dođu i pogledaju Aidu u našoj izvedbi.“

Mereba, nubijskog roba koji već godinama živi na egipatskom dvoru, igra Igor Barberić, a uloga i predstava su mu jako dobro poznati jer je u timu od premijere davne 2005. godine: “Cijeli je ansambl puno stariji i zreliji, a posebno je lijepo to što smo svi zajedno u tome i što ćemo gotovo u originalnoj postavi ponovno zaigrati Aidu. Što se tiče koreografskog dijela malo sam primirio cijelu priču jer sam u međuvremenu shvatio da se može postići bolji efekt s malo “čišćom“ koreografijom“ – izjavio je Igor koji je zaslužan i za koreografiju, a otkriva kako je istovremeno biti glumac, pjevač i koreograf: “Kad si na sceni onda moraš pustiti sve ostalo i kad predstava započne više ne razmišljam o koreografiji i ne gledam plesače. Uvijek nakon predstave pogledam snimku i onda se bavimo potrebnim pročišćavanjem pokreta, no dok sam na sceni isključivo sam u svojoj ulozi.”

N04_9230Aida_foto Ines Novkovic

N04_9461Aida_foto Ines Novkovic

U glavnim su ulogama Renata Sabljak kao nubijska princeza Aida, Đani Stipaničev kao vojskovođa Ramades, Vanda Winter kao princeza Amneris. Fabijan Pavao Medvešek također igra Mereba, Ljubo Zečević je Amonasro, Nedim Prohić Faraon, a Željka Veverec i Mateja Majerle igraju Nehebku. Zbor, baletni ansambl i orkestar Kazališta Komedija pod ravnanjem su Dinka Appelta, scenografiju potpisuje Ivo Knezović, kostimografiju Mirjana Zagorec, a koreografiju Igor Barberić.

Ulaznice za mjuzikl Aida mogu se osigurati na blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te na blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave. Također, ulaznice se mogu kupiti i na službenoj stranici kazališta komedija.hr. Najnovije informacije dostupne su i na službenoj Facebook stranici te Instagram profilu.

N04_9638Aida_foto Ines Novkovic

NO5_0162Aida_foto Ines Novkovic

NO5_0175Aida_foto Ines Novkovic

redateljica Dora Ruždjak Podolski

Foto: Ines Novković

Učitati još
Zatvori