A Gentleman in Moscow: Jednog je od najšarmantnijih književnih likova gledamo u novoj seriji
A Gentleman in Moscow: Jednog je od najšarmantnijih književnih likova gledamo u novoj seriji

A Gentleman in Moscow: Jednog je od najšarmantnijih književnih likova gledamo u novoj seriji

Američki književnik Amor Towles postigao je planetarni uspjeh zahvaljujući književnom djelu A Gentleman in Moscow. Gotovo osam godina kasnije stiže istoimena miniserija, a grofa Rostova u predstojećoj adaptaciji tumači čuveni škotski glumac Ewan McGregor. Zanimljivo, njegovu će partnericu u seriji utjeloviti glumica Mary Elizabeth Winsted, inače McGregorova supruga u stvarnom životu.

Premijera serije zakazana je za 29. ožujka, a nama preostaje da nestrpljivo odbrojavamo dane, kako bismo naposljetku donijeti zaključak o tome jesu li svojevrsno remek-delo suvremene književnosti dostojno adaptirali za male ekrane.

A Gentleman in Moscow
A Gentleman in Moscow

O čemu se radi?

U središtu radnje nalazi se Alexander Rostov, otmjeni grof, kojeg boljševički sud osuđuje na izdržavanje doživotne kazne u moskovskom hotelu Metropol zbog pisanja političke poezije. Iako je povod insceniran, kako bi izbjegao eventualnu smrtnu kaznu, Rostov bez ikakvog pogovora prihvaća svoj novi život, ograničen na velebno zdanje koje gleda na Kremlj.

Desetljeća ubrzano prolaze, ključni povijesni događaji se nesmetano nižu, a za sve to vrijeme Alexander Rostov kroji život po svojoj mjeri i svima daje do znanja kako se svrha može naći čak i u naizgled nezamislivim okolnostima.

A Gentleman in Moscow
A Gentleman in Moscow

Poznati književni predložak

Snimanje serije prvobitno je planirano još tijekom 2018. godine, a glumačku je ekipu tada trebao predvoditi Kenneth Branagh. U međuvremenu dolazi do brojnih izmjena, a ulogu grofa Rostova naposljetku dobiva Ewan McGregor. Na osnovu dostupnog trailera zaključujemo kako se škotski glumac perfektno uklapa uz prefinjenog književnog junaka, kojeg smo zavoljeli zahvaljujući remek-djelu suvremene književnosti A Gentleman in Moscow, koji je dostupan u domaćem prijevodu u izdanju Mozaika pod nazivom Plemeniti gospodin u Moskvi, a možete ga pronaći na linku.

Grof Rostov okarakteriziran je kao jedan je od najšarmantnijih likova koje ćete sresti u knjigama pa nas posebno veseli vdjeti ga i na malim ekranima. Najavni video serije A Gentleman in Moscow, kreiran za platformu Paramount+ čeka vas u nastavku.

Sadržaj preuzet sa Journal.rs. 

Foto: Instagram (@amortowle), Mozaik

Učitati još
Zatvori